10.000 Namen Voor Olifantje

Mijn oproep heeft gewerkt: half Nederland heeft zijn best gedaan! Volgens Artis zijn er zo’n 10.000 namen binnengekomen voor het nieuwe olifantje in de Dierentuin.

Ik tik het hele artikel van vandaag in Het Parool maar even over…

10.000 namen voor één olifantje

AMSTERDAM – Artis heeft tienduizend namen binnengekregen voor het pasgeboren olifantje. De dierentuin is na de oproep een naam voor het dier te verzinnen, overspoeld met suggesties via mail, post en de telefoon.

Er werden ook inzendingen achtergelaten bij de verzorgers, de receptie en de kassa. Vanaf vandaag is de inschrijfperiode afgesloten.

“We hopen aan het einde van de week een naam bekend te maken”, zegt een woordvoerder van Artis.

“Maar er zijn zoveel suggesties binnengekomen, dat ik niet weet of we dat redden. We willen er natuurlijk wel even rustig naar kijken.”

De inzendingen worden geprint en verdeeld onder de olifantenverzorgers en medewerkers van het advocaten- en notarissenkantoor De Brauw, Blackstone, Westbroek dat het olifantje heeft geadopteerd. Dan begint de eerste schifting.

Dinsdag beviel moeder Thong Tai (16) van een gezonde dochter van tachtig kilo zwaar en 75 centimeter hoog.

Het duurde even voor het kleintje doorhad waar moeders tepel zat en Thong Tai werd wat nerveus van alle aandacht, maar dit allemaal goed gekomen. Het gaat uitstekend met moeder en kind, zegt de woordvoerster.

Donderdag kon het publiek voor het eerst op kraamvisite en dat heeft de dierentuin geweten ook. Sindsdien staan tijdens de bezoekuren (tussen 11.00 en 13.00 uur en 15.00 en 17.00 uur) enorme rijen voor het binnenverblijf. De wachttijden kunnen oplopen tot drie kwartier. “Maar dat hebben de mensen er voor over.”

Aanvankelijk zou het jong vrijdag al naar buiten gaan. “Maar daar hebben we vanwege het slechte weer vanaf gezien. We hopen nu op eind deze week. Het zou ook wel fijn zijn als we op dat moment meteen de naam naar buiten kunnen brengen.”