Aidan & Emma Populairst In Vs

Jacob is na vier jaar niet langer de populairste naam in de VS, zo meldt Yahoo.

Aidan is de nieuwste ster aan het firmament. Emma blijft daarentegen voor het tweede jaar aan kop bij de meisjes.

Officieel versus praktijk
Het Amerikaanse BabyCenter stelt ieder jaar de populariteitslijsten samen door 320.000 namen te inventariseren die leden in 2005 aan hun pasgeboren kind gaven.

In tegenstelling tot de “officiële” lijst, die ieder jaar in mei wordt vrijgegeven door de Social Security Administration, combineert BabyCenter® in haar Top 10 Baby Names List wél namen die weliswaar anders gespeld worden, maar dezelfde uitspraak kennen.

Dat geeft ook naar mijn mening een veel beter beeld van de daadwerkelijke populariteit van een naam.

Krayjativuh spelling
In 2005 kreeg bij 1 op de 8 kinderen (12-13 procent) een naam uit de top 10 – en ouders vonden maar liefst 340 manieren om die namen te spellen! Zo bedachten Amerikaanse ouders 77 manieren om Makayla te spellen en 37 manieren voor Nicholas.

In het algemeen zijn ouders creatiever met de spelling van namen voor hun dochter dan voor hun zoon. Er waren 219 meisjesnamen nodig om de top 10 te spellen en “maar” 123 jongensnamen voor hun top 10.

“We zijn verrast door de toename van alternatieve spellingen. We dachten dat deze trend zijn hoogtepunt wel had bereikt, maar het lijkt erop alsof de ouders van nu een ongeremde verbeelding hebben als het op spelling van babynamen aankomt. Met name het gebruik van apostrofen laat echte creativiteit zien”, aldus BabyCenter executive editor Linda Murray.

“Tegen de tijd dat er een naam gekozen wordt, vinden ouders zichzelf vaak op de dunne lijn tussen traditie en individuele expressie. Sommige ouders gaan door tot ze een werkelijk unieke naam voor hun unieke kind vinden, terwijl anderen een klassieke, degelijke naam zoeken die hun kinderen doet opgaan in de massa. Het kiezen van een traditionele naam met een niet-traditionele spelling is een manier om aan beide behoeften tegemoet te komen”.

Jongens: van Aidan tot Andrew in 2005 (2004)
– Aidan (Jacob)
– Jacob (Aidan)
– Ethan (Ethan)
– Nicolas (Ryan)
– Matthew (Matthew)
– Ryan (Michael)
– Tyler (Tyler)
– Jack (Joshua)
– Joshua (Nicholas)
– Andrew (Connor)
John Corbett als Aidan Shaw in Sex & The City

Michael verdween voor het eerst in decennia uit de top 10. Zou Michael Jackson dan eindelijk negatief van invloed zijn geweest of is de naam gewoon “op”?

Ook Connor is uit de mode, terwijl Jack er voor het eerst in staat. Andrew is terug van weggeweest.

Meisjes: van Emma tot Ava in 2005 (2004)
– Emma (Emma)
– Emily (Madison)
– Madison (Emily)
– Kaitlyn (Kaitlyn)
– Sophia (Hailey)
– Isabella (Olivia)
– Olivia (Isabella)
– Hannah (Hannah)
– Makayla (Sarah)
– Ava (Abigail)
Rachel & Ross met Emma in Friends

Niet alleen all-time favorite Sarah verloor haar top-10 notering, ook relatieve nieuwkomers Hailey en Abigail moesten het veld ruimen.

Ze werden vervangen door Sophia, Makayla en Ava, die allemaal voor het eerst in de top 10 verschenen.

Verder lezen
Meer informatie, waaronder de BabyCenter Baby Name Finder en de complete lijst met de BabyCenter Top 100 Baby Names van 2005: http://www.babycenter.com/babyname.