17 antwoorden op “Alle kinderen in het gezin dezelfde tweede naam?”

 1. Ik ken een gezin waar alle 8(!) dochters als tweede naam de naam van hun moeder dragen. En toch heeft het ook wel wat. Er is wel bewust voor gekozen om alle eerste namen met een andere letter te laten beginnen.

 2. Mijn vijf zusjes en ik hebben allemaal als derde naam Maria. Wel ook allemaal verschillende voorletters verder. Dat vond papa handiger met de post. 🙂
  Laten zien dat je één familie bent doe je toch al door je achternaam?
  Mijn dochters hebben ook drie namen, net als hun papa en mama, maar wel heel verschillende!

 3. Ik weet niet zo goed wat ik moet kiezen. Als het zomaar een naam is, vind ik het minder leuk. Maar als het een speciale naam is, dan kan ik er wel inkomen. Het kan ervoor zorgen dat je je extra met elkaar verbonden voelt, vooral als je zussen en jij later allemaal een andere achternaam hebben. Maar verbindtenis zit niet altijd in een naam. De onderlinge verhoudingen zijn natuurlijk veel belangrijker.

  1. Je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen naam houden 🙂

   1. Ja, maar dat kunnen je ouders nog niet weten op het moment dat je geboren wordt. 😉

 4. Of wat te denken van een gezin waar alle kinderen beginnen met dezelfde letter. Ken TWEE gezinnen waarvan de namen allemaal beginnen met een M..
  Ik houd er allebei niet zo van, wel van namen in dezelfde stijl (vernoemd, of allemaal een bijbelse 2e naam bijv.).

 5. Ik heb hierboven voor de derde optie gekozen omdat ik dezelfde namen niet zo handig vind, maar ook weer niet vindt dat de namen per se bij elkaar moeten passen. Bij ons is dat wel zo, omdat we dat leuk vonden en ineens zo bedachten, maar ik vind het absoluut niet iets wat meer mensen zouden moeten doen of zo. De tweede naam van onze dochter is Julie en zo kwamen we erop om ons zoontje als tweede naam Romeo te geven, een nam die ik anders niet zo snel zou kiezen, maar zo tóch mooi vond. Ook hun derde namen lijken op elkaar, ook bewust, maar dan meer qua spelling: Anaïs en Jiaïn.

 6. Ik zou dan in ieder geval voorkomen dat ze alle drie dezelfde voorletters hebben (S.R.) want dat is zo onhandig. Zeker bij tweelingen (van hetzelfde geslacht) is het gewoon ‘gevaarlijk’ om dat te doen vanwege het risico op administratieve verwisseling (denk bijvoorbeeld met medische zaken).
  Qua gedachte vind ik zo’n gedeelde tweede naam
  eigenlijk best bijzonder.

 7. Zowel mijn moeder en tantes en mijn nichtjes en ik zijn vernoemd naar mijn oma. Wij hebben dus allemaal dezelfde doopnaam: Louise. Heel bijzonder! Dus mocht baby nummer 2 een meisje worden, krijgt ook zij dezelfde 2e naam.

 8. Ik kende een gezin die 2 dochters hadden met namen die terug kwamen.

  De ene dochter heette bijvoorbeeld Puck Plien Kiki
  En de volgende dochter heette Plien Kiki Puck.

  Als er nog een dochter was gekomen zou ze vast Kiki Plien Puck heten!

  Ik vond dat destijds erg raar. En niet eigen en uniek.
  Ik heb zelf ook twee zussen. Maar zou het erg vreemd vinden om hun twee namen zelf ook te hebben. Wat vinden jullie?

  1. Ik zou het niet leuk vinden om m’n namen alleen in een andere volgorde te hebben dan mijn zusje. Ik zou toch wel een naam van mezelf willen!

  2. Vroeger kende ik twee broers: Willem-Jan en Jan-Willem. De eerste heette Wim-Jan en de tweede werd Jim genoemd.
   Ik vond het wel raar toen ik zag dat ze bijna dezelfde naam hadden. En nu ook nog. Dat bekende tv-stel dat laatst een Quinty o.i.d. kreeg is daar ook een voorbeeld van.

   1. ja die waren van dat programma waarbij de heel veel stellen gingen volgen die een kind wilden…

     1. Quincy Anoeska en Nouschka Quincy om precies te zijn. Maakt het overigens niet minder erg…

 9. Ik ken ook een broer en zus, die Theo en Thea heten….hi hi dan associeer je het meteen met het t.v. programma, terwijl dat nog niet eens bestond toen ze geboren werden (zijn nu rond de 60 jr)

 10. Ik ken een Elise die haar beide dochters als 2e (of 3e?) naam Elisesdochter heeft meegegeven. Jammer dat ik dat pas wist na de geboorte van mijn 3e :s
  En ik ken ook een Ingrid met 3 dochters die alledrie als 3e naam een vernoeming hebben gekregen naar hun vader Frank. Dus eerst roepnaam en 2e naam en dan Fransica, Franka en Frankje. En als ze jongetjes waren geweest hadden ze Ingridsson als 3e naam gehad….. Ik vind het wel inventief.

Reacties zijn gesloten.