Alternatief namenalfabet deel 2 – jongens

A
Luca
Mika
Joshua

B
Job
Jacob
Ayoub

C
Luc
Marc
Alec

D
David
Mohamed, Mohammed, Muhammed
Sjoerd

E
Jesse
Mike
Jelle

F
Stef
Raf
Olaf

G
Jorg
Tjalling
Bing, Xiang, Yong

H
Noah
Seth
Semih

I
Levi
Dani
Kai

J
Kaj
Matej
Bartlomiej

K
Luuk
Nick
Niek, Rick

L
Daniël
Wessel
Samuel

M
Sem
Tim
Bram

N
Daan
Jayden
Ruben

O
Tygo
Keano
Timo

P
Joep
Jip
Jop

Q
Tariq
Rafiq
Ishaq, Maliq

R
Jasper
Pieter
Sander

S
Thomas
Thijs
Lars

T
Bart
Gerrit
Joost

U
Beau
Keanu
Manu

V
Olav
Lev
Stanislav, Zev

W
Matthew
Andrew
Mathew

X
Max
Alex
Felix

Y
Joey
Wesley
Jordy

Z
Boaz
Deniz
Matz

Boaz en Felix zijn twee namen waar ik veel mensen over hoor, maar die de toplijsten nog niet hebben bereikt. En Tjalling… Ik heb zo’n zwak voor die naam!

Over al die Jip-Joep-Job-Seb-Sepp namen binnenkort een apart artikel; ik wist niet dat er zoveel namen waren die klinken alsof je een iets te grote toffee in je mond hebt gestoken.

10 antwoorden op “Alternatief namenalfabet deel 2 – jongens”

 1. Noah en Levi zijn mijn absolute favorieten! Ik vind een combinatie van beiden ook wel leuk met Levi als roepnaam en Noah als tweede naam.

 2. De leukste namen zijn voor mij Jacob, David, Olaf, Niek, Jasper, Pieter en natuurlijk Felix, die laatste is al enige jaren mijn favoriete naam. En aangezien er hier nog geen kinderen in de planning staan, mag die naam nog even uit de populairitetitslijsten blijven als het aan mij ligt.

 3. Ik vind Olaf/v dan nog de mooiste.

  En Tjalling.. tsja, wat jij met de naam Puck hebt, heb ik met Tjalling, maar dan precies andersom: ik vind het een naam voor een volwassene en niet voor een baby. En aangezien je toch eerst baby moet zijn om volwassene te kunnen worden… en dan zijn er natuurlijk nog de mannen die altijd kind blijven 🙂

 4. Ik vind de naam Tjalling op zich charmant, maar ik heb vroeger bij een Tjalling in de klas gezeten met een achternaam die ook op -ing eindigde en twee lettergrepen had. Dat geeft dan meteen een wat minder leuk, rijmelarij-achtig effect…

  Van dit lijstje zouden hier alleen Jacob, Sjoerd, Daniël en Olav door de ballotage komen. Boaz vind ik op een of andere manier nogal gemaakt en bij Felix kan ik de associatie met het kattenvoer maar niet afschudden.

 5. Misschien Alec of is dat te engels?

  Ik ga dan toch voor Joost en Daniel?

 6. Met al deze eindletternamen ben ik benieuwd geworden wat dan de populairste eindletters zijn. Of hoe de ranking is van deze drie-populairste-namen-per-eindletter op de namenchart.

 7. Ah, Felix, heel leuk. Als we een jongen hadden gekregen had hij Felix geheten. Een mooie tijdloze naam. Verder vind ik alleen Raf en Seth mooi.

 8. Leuke lijstjes, voor als je ‘andersom’ zoekt.
  Noah stond op mijn lijstje, prachtige naam vind ik, die klank, maar vond ik toch al al iets te populair. Bovendien kennen we iemand van onze eigen leeftijd met die naam en we kozen liever voor een naam die niemand in onze omgeving had.
  Tjalling vind ik persoonlijk helemaal niets, maar jij vind de namen die ik aan mijn kinderen heb gegeven volgens mij dan weer niet zo… Ieder zijn smaak. 😉

 9. Nu staat de naam van mijn zoon er eindelijk eens bij: Olaf!

Reacties zijn gesloten.