Alweer Shownieuws Over De Vloer…

Toen vader Martinus Hendrik Jan (Mark) Tienhoven vandaag aangifte wilde doen van zijn vannacht geboren zoon Anass Mounir, kwam hij voor een onaangename verrassing te staan.

De dienstdoende ambtenaar van de burgerlijke stand was van mening dat de naam Mounir niet toegestaan kon worden, omdat de moeder van het jongetje voluit Hajat Mounir heet.

Zijn redenering was: “Het is een achternaam, en daarom mag deze niet als voornaam”. Dat is natuurlijk onjuist: alleen een naam die wél als achternaam gebruikelijk is, maar (nog) niet als voornaam, kan niet als voornaam worden toegestaan.

Mounir is echter een vrij gebruikelijke jongensnaam in Nederland, en dat zijn moeder toevallig dezelfde naam als achternaam draagt, lijkt me alleen maar leuk. Ik moet meteen denken aan Daniel Daniel in GTST…

Mark Tienhoven, nu vader van Anass Larbi Tienhoven, heeft zich maar bij de beslissing van de gemeente Veldhoven neergelegd. Begrijpelijk, maar wel zonde!

(NB Het geboortekaartje bekijkend, vermoed ik dat ook de drukker enige moeite met de (zonder meer gebruikelijke!) voornaam Anass had, ik zie althans een bijgetekende “s”.)