Amerikanen noemen tweelingen vaak Heaven & Nevaeh

perenNiet alle christelijke ouders houden van traditonele voornamen als Jacob of Sarah. Dus hoe noem je je tweeling als je toch een verwijzing wil maken naar je geloof?

Jarenlang kwam je weg meg met deugdnamen als Hope, Faith, Grace, maar ook die zijn wat sleets aan het worden als eerste voornaam.

De nieuwste trend in Amerika zijn wat zweverige babynamen als Heaven, of de achterstevorenvariant Nevaeh. Wie had kunnen denken dat deze twee meisjesnamen anno 2012 een van de meest gegeven combinaties voor tweelingen zou zijn?

Andere opvallende combinaties in de top 50 van tweelingnamen voor meisjes waren London & Paris, Haylee & Kaylee, Mia & Mya, Serenity & Trinity en Autumn & Summer.

Populairste namen voor meisjestweelingen in Amerika

  1. Olivia & Sophia
  2. Gabriella & Isabella
  3. Ella & Emma
  4. Faith & Hope
  5. Makayla & Makenzie

Bij de jongens is het nog erger met de rijmelarij: Jayden & Jaylen, Jayden & Kayden, Ayden & Jayden.

Ook opmerkelijk dat er in 2011 meer dan tien tweelingparen zijn geboren die Chance & Chase en Christian & Christopher werden genoemd.

Populairste namen voor jongenstweelingen in Amerika

  1. Daniel & David
  2. Jacob & Joshua
  3. Isaac & Isaiah
  4. Jayden & Jordan
  5. Ethan & Evan

Zelfs voor meisje-jongentweelingen is de verleiding blijkbaar te groot: Jayda & Jayden is de op twee na meest gegeven tweelingcombinatie.

Ook niet echt aanbevelenswaardig in de top 50: Taylor & Tyler, Landon & London en Oliver & Olivia.

Wel weer aardig, zij het vooral voor een duo goudvissen in een studentenhuis met een voorliefde voor dikke boeken: Tristan & Trinity.

Populairste namen voor meisje-jongentweelingen in Amerika

  1. Madison & Mason
  2. Olivia & Owen
  3. Jayda & Jayden
  4. Emma & Ethan
  5. Isabella & Isaiah

16 antwoorden op “Amerikanen noemen tweelingen vaak Heaven & Nevaeh”

  1. Vreselijk, die rijmcombi’s met Ayden. En hoe spreek je Nevaeh eigenlijk uit?

    1. Nuh-vee of soms Nuh-vee-ah als ze het verkeerd andersom schrijven (dus ea ipv ae). Bijna alle kinderen (niet overdreven) worden voorgesteld als “Nevaeh, that’s heaven spelled backwards”.

  2. Het is duidelijk helemaal hip om namen met dezelfde beginletter uit te zoeken. Dat vind ik echt zo’n amerikaanse gewoonte. Hier zie je dat niet zo snel, omdat mensen het onhandig vinden met de post.

  3. Ik zou het ook niet snel doen. Niet eens zozeer omdat het onhandig is met post, maar omdat het zo afgezaagd is. Dat je een tweeling hebt, wil niet betekenen dat hun namen dan ook maar op elkaar moeten lijken. Het zijn nog altijd twee verschillende mensen. Natuurlijk zou ik, mocht ik een tweeling krijgen, wel namen uit gaan zoeken die bij elkaar passen, maar dat zou ik ook doen bij ‘gewone’ broers en zusjes. Maar bij voorbaat een zelfde beginletter of thema te kiezen vind ik ook zo gezocht.

  4. Vreselijk :s je hoeft toch geen “setje namen” te kiezen omdat je een “setje kinderen” baart?

  5. Ik weet weer zeker dat ik niet van Amerikaanse namen en naamcombi’s hou…

  6. Dat heeft allemaal wel een heel erg Kwik, Kwek en Kwak-gehalte!

  7. Ik ken een Nederlandse tweeling Olivier en Olivia…
    Die zag ik hier ook tussen staan!

  8. Ik vind het ook heel erg jut en jul, maar ik vraag me af of het in Nederland beter is. Voor Nederland zijn er hierover volgens mij geen statistieken beschikbaar.

  9. Vergeleken met al het andere vallen Faith & Hope en Olivia & Sophia nog mee, toegegeven die laatste vind ik eigenlijk best een mooie combinatie. Ik ben inderdaad wel benieuwd hoe dat hier in Nederland zit.

  10. In de categorie ‘kwik, kwek en kwak’: Ik ken een Nederlandse tweeling die Hessel en Hester heet… tja…

  11. Mijn moeder zat op school (Haags Montessori Lyceum, jaren 60) met de broers Ronald en Donald Duk, ik weet niet of ze een tweeling waren. Er was nog een derde broer, die helaas niet Dagobert heette, maar Maarten.

  12. Wij hebben een jongenstweeling en inderdaad bewust 2 heel verschillende voornamen gegeven (zowel qua beginletter, lengte van naam als uitspraak). Aangezien ze een-eiig zijn lijken ze al veel op elkaar en om dan ook elk nog een naam met de dezelfde voorletter (en dezelfde klank … brrr … ) mee te geven is volgens mij vragen om problemen (vooral voor hunzelf later) en nogal “weird”. Dit doe je toch ook niet met twee zoontjes van verschillende leeftijd? Bij naamgeving is het verstandig als ouder om vooral na te denken of de naam levenslang houdbaar is en dus verder te kijken dan het schattige geboortekaartje of de kleine ukkies in het wiegje (geldt trouwens niet alleen voor tweelingouders … )

  13. Regel 1 voor tweelingnamen: Geen Jut en Jul.
    Ik heb zelf ook een tweeling… Je wilt ze niet van de geboorte af het idee meegeven dat ze maar een half mens zijn.

    Nou wil die topvijf niet zeggen dat de meeste Amerikanen met zulke namen rondlopen. De meeste tweelingen krijgen hopelijk ook daar elk een eigen, individuele naam. Maar die vind je niet in dit soort lijstjes terug, want er zijn natuurlijk eindeloos veel combinaties van willekeurige namen.

Reacties zijn gesloten.