Angela Schijf moeder van Mensje

Dat ex-soapie Angela Schijf haar eerste dochter Bloem noemde, had een teken aan de wand moeten zijn.

Niet dat iemand had verwacht dat de volgende een Hond of een Kalfje, zou zijn, maar het zekere voor het onzekere nemende heeft zij haar pasgeboren dochter Mensje genoemd.

De actrice en haar Vlaamse echtgenoot Tom van Landuyt lieten weten dolgelukkig te zijn met hun meisje Mensje.

Kleine Mensje Frédérique is naar verluidt vernoemd naar Schijfs college-actrice Frédérique Huydts, die in april van dit jaar overleed aan darmkanker.

De naam Mensje kennen de meeste mensen vooral van schrijfster Mensje van Keulen (1946), die zelf overigens als Mennie door het leven gaat.

Mensje is niet afgeleid van het woord mens, maar van de Germaanse naam Meine, wat “kracht” betekent.

Er wordt gemiddeld één meisje per jaar geboren dat Mensje wordt genoemd; de laatste keer was in 2001.

23 antwoorden op “Angela Schijf moeder van Mensje”

 1. Dit verbaast me eigenlijk helemaal niets… Ik bedoel als de eerste Bloem heette, dan zou de tweede geen Julia of Anna worden. Maar Mensje… ik weet niet hoe ik het moet uitleggen maar ik vind het gewoon géén naam. Wel gefeliciteerd voor de ouders trouwens! Het meisje is zeker al eerder geboren, want ze was in augustus uitgerekend.

 2. Ik ben niet wild van de naam, maar het past prima bij de naam van haar grote zus Bloem. Zou de tweede naam Frédérique een vernoeming zijn naar Frédérique Huydts? Mama Angela heette zelf natuurlijk ook zo in Meiden van de Wit.

 3. Ik had veel namen bedacht bij Bloem: Storm, Lente, maar Mensje nou niet bepaald! Het is wel heel apart, maar het went vast!
  En zijn jullie ook zo vreselijk nieuwsgierig naar de jongensnaam?!

 4. Frederique vind ik wel mooi, maar Mensje….. Dat is toch geen naam?

 5. Even wennen, maar Mensje klinkt wel leuk. Alleen had ik in combinatie met Bloem voor iets anders gekozen: Lente, Sterre, Vlinder. Er is zoveel keuze! Madelief of Roos kon bijvoorbeeld weer niet 🙂

 6. En wat als Mensje groot wordt? Wordt het dan Mens? Ik geloof dat ze in België woont, misschien is het daar wel een gewone naam. Ik vind het in ieder geval niet zo geweldig.

 7. Ik als liefhebster van (oud) hollandse/friese namen vind dit natuurlijk een leuke keuze!
  de friese versie is overigens menskje van meine inderdaad betekenis kracht/sterk

 8. Bloem vind ik een hele mooie naam, maar Mensje? Nee, dat is totaal niet mijn smaak. Dan vind ik Beautifull mooier. Wel leuk trouwens dat ze naar Frédérique Huydts is vernoemd.

 9. Ik vind het wel een mooi gebaar dat Angela & Tom hun dochtertje vernoemd hebben naar Frédérique Huydts. De combinatie klopt ook wel, Mensje Frédérique, al vind ik Frédérique een veel mooiere naam.

 10. Ik, als ouder, vond het een hele verantwoording om een naam te bedenken voor onze dochters, je kind moet er zijn hele leven mee doen. Sorry hoor, maar Mensje is toch vreselijk! Terwijl er tegenwoordig zulke leuke namen zijn. Bloem is tot daar aan toe, maar Mensje…. kom je eten??

 11. Mensje vind ik absoluut geen mooie naam. Maar goed, als het kind dat zelf ook mocht gaan vinden, kan ze altijd nog haar tweede voornaam gebruiken.

  Ben benieuwd of ze zijn of haar achternaam heeft.

 12. HELEMAAL GEWELDIG! Onze dochter van inmiddels twaalf heet ook Mensje. Niet naar de schrijfster, maar nog veel simpeler: er werd een nieuw mensje geboren.
  Haar kleine zusje van 9 maanden heet overigens Lieve, een prachtige belgische naam (afgeleid van Godelieve)

 13. De naam Bloem vind ik zoiezo prachtig!
  En de naam Mensje vind ik eigenlijk wel apart.
  Mensje is nu al 4 jaar en ze is echt een heel erg prachtig klein meisje Bloem trouwens ook.
  Ik wens daarom Angela schijf en Tom van Landuyt heel veel plezier met hun tweede dochter Mensje.

 14. Heel benieuwd hoe dit 3de kind dan gaat heten. We hebben een Bloem, een Mens .. tja ik zou gaan voor Apie

 15. Ik denk eerder dat ze gaat voor:
  Betje
  Kiek
  Lieve
  Meis
  Goele

 16. Het toeval wil dat een overleden tante van mij Meine heet en een jonge collega Mensje. Prima namen beter dan je kind noemen naar een idool,want dan heeft de halve wereld de zelfde naam.

Reacties zijn gesloten.