Avontuurlijke Kat Emily

Niet strikt een nieuwtje over namen, maar de naam van deze kat viel me wel op: Emily. Emily is al jaren de populairste naam voor pasgeboren meisjes in de Verenigde Staten.

In Nederland krijgen huisdieren minder vaak een populaire kindernaam als voornaam; poezen met de naam Sanne zijn hier zeldzaam.

Maar goed, Emily-de-eenjarige-poes wandelde eind september naar een distributiecentrum in de buurt van haar huis in Appleton (Wisconsin). Daar viel ze in slaap (dat verzin ik erbij, maar dat is wat katten nu eenmaal doen) in een baal papier.

De container werd op een vrachtwagen geladen richting Chicago, waar het hele zaakje werd overgevaren naar naar België. Uiteindelijk belandde de avontuurlijke Emily in lamineerfabriek Raflatac in Nancy (Frankrijk).

De werknemers aldaar vonden het uitgehongerde beest tussen het papier en konden de eigenaren, Lesley en Donny McElhiney, traceren via het naamplaatje aan haar halsband.

Continental Airlines vloog Emily, door haar ontdekkers omgedoopt tot “Raflacat”, gisteren business class terug naar de VS. Naar verluidt trok de kat zich weinig aan van haar $ 6.000 kostende stoel en vroeg om zalmfilet.