Babynamen in Almere anno 2012: Thyz en Sky-Jane

pasgeboren-paaseiMet ouders die Xiomara en Joël, Gloria en Kianga, Myrurgia en Wensley, Solange en Maurice, Martje en Bonne heten kan het niet anders of baby’s in Almere krijgen bijzondere voornamen.

Almere is hard op weg een van de grootste steden van Nederland te worden en er worden iedere dag ongeveer zeven baby’s geboren, ofwel twee schoolklassen per week!

Op de website van Verloskundige Praktijk De Eerste Stap vond ik de voornamen van de ruim honderd baby’s die in 2012 onder hun hoede geboren zijn. Wat feiten:

 • Er waren 68 eerste kinderen, 29 tweede kinderen, vier keer een derde en twee keer een vierde kind;
 • De kleinste baby woog 1.230 gram, de grootste 4.565 gram. Een gemiddelde pasgeborene in Almere weegt 3.400 gram;
 • Twee koppels, beiden Mandy & Dave genaamd, kregen in februari een dag na elkaar een dochter (Megan en Janice);
 • Dat wordt nog wat: 45 meisjes, 58 jongens.

Zoals ik al hoopte kwamen er wat pareltjes voorbij: Chanel, Keet, Mellainy, Sky-Jane. En twee Nikita’s.

meisjes in Almere (2012)

 1. Ana
 2. Anna
 3. Chanel
 4. Eefje
 5. Eline
 6. Emma
 7. Evy
 8. Isa
 9. Isabelle
 10. Isis
 11. Ivy
 12. Janice
 13. Joëlle
 14. Julia
 15. Keet
 16. Laura
 17. Leanne
 18. Lemoni
 19. Lia-Jade
 20. Lieve
 21. Maren
 22. Marie-Louise
 23. Megan
 24. Melanie
 25. Mellainy
 26. Mirthe
 27. Nikita
 28. Nikita
 29. Nine
 30. Noa
 31. Olivia
 32. Raina
 33. Roos
 34. Rosemarijn
 35. Roxy
 36. Salomé
 37. Savannah
 38. Shamaylia
 39. Sienna
 40. Sky-Jane
 41. Vienna
 42. Yara
 43. Yosja
 44. Yuna
 45. Zoë

Bij de jongens hebben de vaders tijdens de zwangerschap blijkbaar door de Autoweek gebladerd (Bentley en Cooper), terwijl de aanstaande moeder online haar aankopen deed (Mex en Levi).

Ook interessant: Divaio, wellicht naar Italiaanse voetballer Marco Di Vaio? En wat is dat toch met al die scrabbleletters: Djenyl, Nyjahrell, Thyz, Zenn?

jongens in Almere (2012)

 1. Abichag
 2. Anthony
 3. Benjamin
 4. Bentley
 5. Birger
 6. Bram
 7. Cooper
 8. Divaio
 9. Djenyl
 10. Dylan
 11. Filip
 12. Finley
 13. Finn
 14. Flinn
 15. Fynn
 16. Huub
 17. Jahfaye
 18. Jaimy
 19. Jasper
 20. Jay
 21. Jelle
 22. Jesper
 23. Jivan
 24. Jochem
 25. Jordey
 26. Jounayd
 27. Julian
 28. Kian
 29. Levi
 30. Levi
 31. Lucas
 32. Lucas
 33. Luuk
 34. Mason
 35. Max
 36. Mex
 37. Mika
 38. Milan
 39. Morris
 40. Nathaniël
 41. Noah
 42. Nyjahrell
 43. Quinn
 44. Quinten
 45. Raniesh
 46. Ravithan
 47. Roef
 48. Romano
 49. Ryan
 50. Sam
 51. Sean
 52. Sem
 53. Teun
 54. Thijmen
 55. Thyz
 56. Tim
 57. Tygo
 58. Zenn

In Amsterdam zag ik deze week maar liefst drie keer de naam Flynn (Flinn) voorbij komen. Typisch zo’n naam die je ineens overal ziet.

Een daarvan was een moeder met een paar maanden oud zoontje met een geborduurde Flynn-slab die me vertelde de naam in een lijstje met zeldzame, korte jongensnamen tegen te zijn gekomen. Ha!

 

28 antwoorden op “Babynamen in Almere anno 2012: Thyz en Sky-Jane”

 1. Ik vind Flynn best een leuke naam, bijna de enige naam waarin een ‘y’ komt die ik mooi vind. Ivy zal waarschijnlijk in de mode komen door de dochter van Beyoncé. Zenn misschien een variant op Senn?
  Zitten wel leuke namen tussen.

 2. Nou, ik vind het maar veel geknutsel met x, y en z, zoals je ook zo veel bij nieuwe bedrijfsnamen ziet (Oxxio, Enexis etc) en veelal niet mijn smaak.
  Roef vind ik helemaal geweldig en Huub, Jasper, Jelle en Teun vind ik ook leuk.
  De meidennamen vind ik bijna zonder uitzondering niet zo mooi.

 3. Inderdaad een hoog Scrabble gehalte bij de heren, jammer. Wel fijn om ook nog heerlijke gewone namen als Tim, Bram, Huub en Jochem te zien. Bij de meisjesnamen werd ik aangenaam verrast om mijn nr. 1 meisjesnaam van dit moment te zien: Salomé.

  1. Salomé klinkt inderdaad mooi, alleen de betekenis, of beter de historische figuur met deze naam weerhoud me. Dochter van Herodias die om het hoofd van de vermoorde Johannes de Dooper vraagt (in ruil voor een dans die ze voor haar stiefvader doet!) en nadat hij vermoord is het afgehakte op een dienblad naar haar vader brengt (het bekende schilderij van Caravaggio)
   Er is geloof ik ook nog een andere Salmomé in het NT, dus als zij wat gezelliger was.. wie weet

   1. Het is mijn doopnaam, Salomé.
    De dochter van Herodias is inderdaad niet zo’n goede link, maar één van de vrouwen aan het kruis heette ook Salomé. Dat is wel weer een mooie link. Daarnaast is de betekenis van de naam mooi: vrede of vredestichter. En dat is de reden dat ik de naam met veel trots draag.

    Salomé komt van Salomo, een koning in het oude testament die geprezen werd om zijn wijsheid. Genoeg redenen om je kind zo te noemen toch 😉

    1. Zeker mooi! gelukkig maar want het is een mooie naam. Salomé is back in business 🙂

    2. Inderdaad, er zijn bij historische namen (hedendaagse trouwens ook…) altijd wel goede of slechte figuren te bedenken, dus om dan een naam bij voorbaat al af te schrijven, nee, dat doe ik niet.
     Dus hier staat de naam nog steeds op het lijstje gelukkig!

   2. Ik vind Salomé ook een mooie naam, Er zijn wel meer mooie bijbelse vrouwennamen, Ook wordt de naam Jezabel nog wel ens gekozen, was nou niet direct een leuke vrouw, maar daar wort vaak nie bij stilgestaan.

    Klassieke historische namen, hebben altijd een link naar een figuur, waarvan je een bepaald beeld krijgt. Ik heb bv de naam Roxana gekozen voor mijn dochter, meer dan dertig jaar geleden, hoorde je deze naam niet vaak.

    Toen kwam de Police met het liedje Roxanne en werd het een populaire naam. De Roxanne uit de song was een hoertje en vervolgens heette de ene na de andere seksclub of escortservice zo.

    Zo zie je maar hoe een naam van een historische dame(prinses, echgenote van Alexander de Grote) plotseling in een ander daglicht komt te staan.

 4. Sky-Jane, echt vreselijk. Denken die ouders nou echt niet aan het kind? Chanel vind ik nog best leuk. Keet is wel prima. Mellainy echt super ordi en erg gekunsteld. Ik kan er niet eens een uitspraak bij zien…Nikita ook nog wel leuk. Divaio, Djenyl, Nyjahrell, Thyz en Zenn ook vreselijk. Thyz en Zenn qua uitspraak prima, maar qua schrijfwijze niet. Flynn ook wel prima.

  1. Bedankt zo heet onze dochter…. Origineel en uniek en wat ons betreft de mooiste naam in dit rijtje….. Maargoed smaken verschillen… Gelukkig….

  2. De gezinnen waar de meest ingewikkelde namen in voorkomen, zijn vaak gezinnen, die de Nederlandse taal niet eens goed beheersen. Mij benieuwen of die kinderen, later hun eigen naam wel kunnen spellen, iets wat wel vaak zal voorkomen.

   Vind rare combinaties alleen leuk als het om een gebruikersnaam oid gaat, dan kan met wel een beetje scabbelen, dit mag wel iets moeilijker zijn. Maar officieel, staat zo’n naam niet echt intelligent.

  1. En bedankt Maarten, weer een perfect bruikbare naam (Roelof) door het putje 🙂 Ik had deze auditie nog nooit gezien: die gegipste arm maakte het helemaal af.

 5. Olivia, Marie-Louise, Laura vind ik mooi. (En zoals hierboven al geschreven Salomé)
  Andere namen echt niks Thijs als Thyz? daar houd ik niet van net als van die ‘hippe’ restaurants waar ze denken met de naam iets aparts te moeten doen om hip over te komen. Nee, ik houd wat meer van de klassieke namen.
  Jongensnamen zitten best een paar Ok namen bij maar niet echt mijn keus. Zenn?? straks ook Ying en Yang de tweeling?

  1. Misschien bedoelen ze wel Ties. Dat kun je aan die y niet zó 123 zien… Daarom vind ik het ook zo’n onhandige letter. Het is ook de reden dat ik nooit de naam Rhys zal gebruiken, ook al vind ik hem nog zo mooi. Stel je voor dat mensen de naam van je zoon per ongeluk als Rijs gaan uitspreken…

   1. Haha, ik ken gewoon een Rijs, bestaande naam dus. Zou niet mijn keus zijn maar toch.

 6. Bij de heren springt Filip er voor mij uit, blijf dat een hele vrolijke naam vinden, daarnaast is Quinten ook wel mijn smaak. Bij de dames is de uitspringer ook voor mij Salomé, daarnaast kan ik ook Mirthe wel waarderen. Verder is het niet heel erg mijn smaak.

 7. Overigens was de baby van de dag op de telegraafsite ook weer een pareltje vandaag… Zsofie *auw*

 8. Ik heet Salomé.
  En ben niet vernoemd naar de Salomé in het verhaal hierboven..
  Gelukkig maar.
  Mijn ouders hebben het gekozen, met de betekenis van Shalom.
  Vrede.
  Dus ik ben een vredestichter, brenger van vrede

  1. Ik heb uitleg hierboven ook gelezen, vergeet de dochter van Herodes 🙂 je hebt een super mooie naam!

  2. Er waren in vroegere tijden heus wel meer vrouwen met die naam, alleen zij is er beroemd/berucht mee geworden. Ik vind het een mooie naam.

 9. Ik vind de namen niet zo veel soeps. Een paar grappige namen, maar het merendeel erg saai of ordinair.

 10. Flynn. Heet de zoon van acteur Orlando Bloom ook niet zo? Best een prima naam, eigenlijk. Verder vind ik Huub, Sean, Finley en Filip (liever Philippe) ook nog wel tof. Maar die meisjesnamen? Alleen Keet misschien…

 11. Waarschijnlijk wordt er over onze dochter gesproken in dit artikel aangezien ze Sky-Jane heet en geboren is in 2012 in Almere!!!! Leuk!!!!

 12. Mijn vriendin is oma op 30 maart geworden en haar kleindochter woont in Almere.
  Naam van de baby, inderdaad aparte namen; Jéliz Cheyenne Mirlène, die goed in het lijstje passen.
  Namen van de ouders Raymond en Manon

Reacties zijn gesloten.