Baby’s In Groningen-stad Heten Iris & Ruben

Ze hebben het er maar druk mee daar in het hoge noorden. Was het gisteren de beurt aan Oost-Groningen met Sanne en Jan – vandaag is het de gemeente Groningen, waar verse ouders vooral voor Iris en Ruben gaan.

“Ouders in de gemeente Groningen noemen hun pasgeboren kindje in 2007 tot nu toe vaak Iris of Ruben. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Informatie en Administratie (DIA).

Ook ‘Emma’ bij de meisjes of ‘Sven’ bij de jongens zijn als naam momenteel in de mode.

Bij de burgerlijke stand werd in de eerste zeven maanden van dit jaar 18 keer aangifte gedaan van de geboorte van Iris. In totaal 15 jongens kregen in dezelfde periode de naam Ruben na het aanschouwen van het levenslicht.

Andere populaire meisjesnamen in 2007 zijn Emma, Eva, Lieke en Sophie (12 keer), Ilse, Julia en Sanne (11 keer) en Amber, Lotte en Vera (10 keer).

Als jongensnaam zijn in Groningen in trek: Sven (14 keer), Milan en Niels (13 keer), Robin en Stijn (12 keer), Bram, Gijs en Justin (11 keer) en Jesse en Thijmen (10 keer).

In de eerste zeven maanden van 2006 waren Daan en Anna de populairste jongens- en meisjesnamen. De populariteit van deze namen is met respectievelijk zes en negen aangiften enigszins gedaald.

In totaal kwamen in 2007 tot nu toe 1.147 zoontjes ter wereld in de gemeente Groningen. De burgerlijke stand nam in de eerste zeven maanden van dit jaar 1.095 keer de aangifte van een pasgeboren dochter op.”

Bron: Groninger Internet Courant

2 antwoorden op “Baby’s In Groningen-stad Heten Iris & Ruben”

  1. Op de een of andere manier vind ik meisjesnamen altijd veel mooier dan jongensnamen. Toen ik zwanger was kon ik ook véél meer leuke meisjesnamen bedenken dan jongensnamen. Ik hoor dat van meer mensen…

  2. Eén van die 1.147 zoontjes is die van mij! (en de naam, Jelte, is gelukkig níet populair genoeg om in dit lijstje voor te komen)
    Wel grappig in dit verband: op 15 februari van dit jaar zijn in de gemeente Groningen 2 Jelte’s geboren, met een paar uurtjes tijdsverschil.

Reacties zijn gesloten.