Bij Geboorte Verwisselde Man Wil Andere Identiteit

In de zwaarmoedige buien waarvan je als puber denkt dat je erin zal blijven, droomt iedereen wel eens over hoe je leven zou verlopen als blijkt dat je bij je geboorte bent verwisseld in het ziekenhuis.

Gelukkig blijven je ouders meestal gewoon je ouders en hoef je niet alsnog verwisseld te worden met de dochter van een verweggistan koninkrijk.

De 29-jarige Zulhadi Omar heeft het wat minder getroffen. Toen hij in 1978 in een ziekenhuis in Maleisië werd geboren, verwisselde het verplegend personeel hem per ongeluk met een ander jongetje.

Pas acht jaar geleden werd ontdekt dat Zulhadi Omars biologische ouders niet de Maleisische Omar Saim en Hasnah Salleh zijn, maar de Chinese Teyi Ma Liong en Lim Sik Hai.

De man probeert nu om zijn registratiepapieren gewijzigd te krijgen: hij wil niet langer als islamiet te boek staan, maar als boedhist. Zijn naam wordt Eddie Teyo.

Jammer genoeg wordt in het artikel niet vermeld wat zijn dubbelganger nu doet. Verandert hij zijn naam en zijn geloof ook? Of zijn er straks twee Eddies?