Broers En Zussen Van Bekende Nederlanders

Ik ben natuurlijk al gek dat ik de namen van de kinderen van wereldberoemd-in-heel-Nederlanders bij hou, maar Blue plaatste vanavond een hele lijst met namen van broers en zussen van dit soort mensen op het namenprikbord.

Voor als je altijd al had willen weten dat Antonie Kamerling niet alleen een (bekende) zus Liesbeth heeft, maar ook nog een zus Anique en een broer Kristiaan.

Dat Paul de Leeuw het met Grieteke en Robert moet doen. En dat Floortje Dessing uit een *tje familie komt: Johan, Claartje en Margje.

In de BNN familie van Filemon Wesselink gingen ze redelijk op sjiek: Wendely, Tristan, Benjamin, Oscar, Clarinde en Esmond.

Wist je dat de ouders van Adam Curry zijn zuster Tiffany hebben genoemd? Tiffany Curry, hoe verzin je het.

[edit to add 29/7] Adam Curry, of iemand die namens hem antwoordt, meldt in de reacties er nog een zus is: Willow. En dat hun namen in hun oorspronkelijk Amerikaanse context moeten worden gezien, waarin hij natuurlijk gelijk heeft.

Eén antwoord op “Broers En Zussen Van Bekende Nederlanders”

  1. Ik heb 2 zusjes, Tiffany is een klassieke naam, vooral bekend van het prachtige Tiffany glaswerk en de film Breakfast at Tiffany’s. Vergeet niet dat wij allemaal uit Amerika komen, verwacht dus geen hollandse traditie. Mijn ander zusje heet Willow. Ook een prachtige naam, gekozen naar het boek ‘Willow will you weep for me’.

    AC

Reacties zijn gesloten.