De 100 rijkste celebrities

Lara Croft en Ebeneezer Scrooge moesten dit jaar plaats maken voor onder meer vampierenleider Carlisle Cullen en de tandenfee. In de lijst van de 15 meestverdienende personages ter wereld is geen ruimte voor nuance: het is hard tegen hard.

Robert Pattinson als Edward Cullen
Robert Pattinson (bron: www.wikipedia.org)

In de echte wereld van entertainers is het niet anders: Bon Jovi, 50 Cent en Kanye West verdienden in 2009 minder geld dan hun collega’s Akon, Lil Wayne, Lady Gaga en Pink en verdwenen daarmee uit de top 100 van best verdienende celebrities.

Ook acteurs Harrison Ford, Eddy Murphy en Will Smith deden het bij gebrek aan kaskrakers niet echt lekker: Twilight acteurs Robert Pattinson en Kristen Stewart en publiektrekkers Robert Downey Jr. en Kate Hudson kwamen daarentegen nieuw binnen.

De ooit zo gewaardeerde voetballer Ronaldinho mocht niet meedoen aan het WK en verdiende ook niet genoeg meer om in de top 100 te blijven. Cristiano Ronaldo haalt echter een slordige miljoen euro per maand binnen en had daarmee voldoende geld om een serveerster te betalen voor een zoon, die de kersverse vader naar zichzelf vernoemde.

Gewone namen

De lijst met honderd bestverdiende beroemdheden bekijkend, valt op dat de meeste van hen toch redelijk normale namen hebben meegekregen. Officieel althans. Ik tel:

  • drie keer George (Clooney, Lopez, Lucas)
  • drie keer James (Cameron, Patterson, Jay Leno)

en steeds twee keer:

  • David (Beckham, Letterman)
  • Jennifer (Anniston, Love Hewitt)
  • Jerome (Jerry Bruckheimer, Jerry Seinfeld)
  • Katherine (Heigl, Kate Moss)
  • Michael (Bay, Jordan)
  • Robert (Pattinson, Federer)
  • Thomas (Tom Cruise, Tom Hanks)

Ook Stefanus-afleidingen zijn populair: Stefani (Lady Gaga’s echte voornaam), Stephen (King), Stephenie (Meyer), Steve (Carell) en Steven (Spielberg). En een Philip en een Phillip die beiden als Phil door het leven gaan: atleet Phil Mickelson en Phil McGraw. Dé Dr. Phil.

Andere namen op de lijst zijn veelal niet veel spannender: Angelina, Howard, John, Mary, Raymond, Simon. Alleen de namen van tenniszusjes Serena en Venus Williams vallen altijd op, net als die van Cameron Diaz, Conan O’Brien, Britney Spears, Gisele Bündchen, Oprah Winfrey, Kiefer Sutherland en Shaquille O’Neal.

Artiestennamen

Maar wie wist dat Akon voluit Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam heet? Dat Jay-Z’s voornaam Shawn luidt? En Meryl Streep eigenlijk een doodordinaire Mary is?

Dat de roemruchte Tiger Woods niet écht zo heet mag duidelijk zijn, maar dat er in zijn paspoort Eldrick staat was toch even een verrassing. Net als Alecia Beth Moore. Toch net iets minder pittig dan Pink!