De top 10 van 2019

Verschillende keren heb ik de modenamen van het komende jaar voorspeld maar zover als Laura Wattenberg heb ik niet durven gaan. De schrijfster van The Baby Name Wizard (mijn favoriete namenboek allertijden) maakte een lijstje van namen die in 2019 een stuk populairder zullen zijn dan nu.

Meisjes:
1. Lila
2. Peyton
3. Lucy
4. Violet
5. Aubrey
6. Amelia
7. Piper
8. Ruby
9. Juliet
10. Harper

Jongens
1. Miles
2. Rowan
3. Lincoln
4. Eli
5. Jude
6. Cooper
7. Wyatt
8. Ryder
9. Lucas
10. Henry

Het zijn voor een deel best aardige namen, maar helaas bijna allemaal onbruikbaar in Nederland. Misschien dat Lila, Lucy, Amelia, Ruby en Juliet nog een kans maken hier, en wellicht Miles bij de jongens. Maar Violet is nog teveel Viola Holt en Piper lijkt hier gevaarlijk veel op het woord met de extra j erin. Lucas is al wezenloos populair en Cooper is vooralsnog een auto.

Welke namen zouden er in Nederland over tien jaar nog beter scoren dan nu? Ik zet in op nog meer retro (Wies, Fien en Koos, Kobus) en misschien toch ook wel ‘nieuwe Amerikaanse namen’, zoals Finley. Jullie gedachten?

11 antwoorden op “De top 10 van 2019”

 1. Ik gok dat we over 10 jaar weer de nodige pietjes, jantjes en sjaakjes in een klas hebben zitten naast de lies, riet en nel

 2. Ik vind de toptien voor zowel jongens als meiden helemaal leuk. Favorieten: Peyton, Piper en Harper voor de meisjes (al zijn ze vrij onbruikbaar in Nederland) en voor de boys: Jude, Cooper, Wyatt en Ryder.

 3. Afgezien van Juliet(te) en Amelia vind ik het afschuwelijke namen. Hoop niet dat ze ooit populair worden.

 4. Er zitten best leuke namen tussen, maar inderdaad wel echt Amerikaans. Lila vind ik leuk als je het als de kleur lila en dus niet als ‘Laila’ uitspreekt. Ik geloof dat het dochtertje van Tim Akkerman zo heet. Ook ik denk dat in 2019 namen als Truus en Pien weer in worden. Al hoop ik van niet: ik vind dergelijke namen afschuwelijk voor jonge kinderen.
  .-= Romy schreef op eigen site Love you =-.

 5. Ik denk dat er dan nog weer meer buitenlandse namen bijgekomen zijn.

 6. Eigenlijk best leuk om nu een voorspelling te doen en later terug te lezen. Ik gok dat deze namen in 2019 hoger op de populariteitslijsten staan:

  Kai, Timme, Rodin, Iliano, Kyo, Junin, Fyron en Khynan

  Ginette, Ninthe, Skye, Tuana, Gianna, Marle, Ilani, Ysanne, Linnea, Inara, Teske en Yadira

 7. Van de jongensnamen vind ik Jude leuk en Henry ook nog wel te pruimen. De rest is niks. De meisjesnamen zijn allemaal niks.

  Jude is in het Nederlands helaas niet bruikbaar. De Engelse vorm klinkt in het Nederlands niet en de Nederlandse vertaling is Judas, wat wel een erg slechte bijklank heeft (in het Engels onderscheiden ze tussen Jude = Judas Taddeüs [apostel] en Judas = Judas Iskariot [verrader van Jezus]).

 8. Bij de dames zijn Ruby, Lucy (in NL liever Lucie) en Lila (liever Lyla of Leila trouwens) favoriet om ook in Nederland populair te worden. Juliet en Amelia zouden ook nog kunnen hier (maar vind ik zelf niet zo mooi). Bij de heren vallen Miles, Rowan en Lucas het meest in de smaak wat betreft bruikbaarheid in Nederland. Henry en Jude vind ik persoonlijk ook erg mooi, maar niet zo geschikt hier in Nederland, net als Cooper, Lincoln en Ryder.

  Wat ik gok als Nederlandse potentieel populaire namen: Teije, Olivier, Marijn, Felix, Roemer, Quint, Jop, Ceder, Storm en Abel, bij de jongens. Jip, Sem, Flora, Lente, Tirza, Fem, Mijntje, Juul, Sien en Nelle bij de meiden.

 9. Zonder antwoord te geven op je vraag moet ik ineens denken aan de mannen die ik tegenkwam op een reis naar Ecuador. Daar was het een jaar of twintig geleden blijkbaar de trend om jongens te vernoemen naar Westerse steden. Washington en Wellington bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten.