Emeric En Nicolas?

De iets te enthousiaste webmaster van de site van Belgisch Koninklijk Huis heeft volgens De Standaard de namen van de nieuwe Belgische prinsjes verraden.

Prins Laurent en prinses Claire zijn gisteravond ouders geworden van een tweeling, die vermoedelijk Emeric en Nicolas gaan heten. De tweeling is een kleine maand te vroeg geboren.

Zus Louise (geboren in 2004, hier op de foto met haar vader) kwam al nauwelijks meer in aanmerking voor de troon; haar broertjes zijn respectievelijk dertiende en veertiende in de lijn.

Nu is het wachten op de derde spruit van prinses Mathilde en prins Filip, waarmee de babyboom wel weer zo’n beetje klaar is in België.

Ik lees net dat Mathilde en Filip hun derde kind zelfs al hebben gedoopt. Dát had ik dan even gemist, kom te weinig bij de kapper blijkbaar.

Prins Emmanuel is de naam van het prinsje, hier tijdens de doop op de foto met zijn ouders en met broer Gabriël (2003) en zus Elizabeth Elisabeth (2001).

UPDATE: De jongetjes heten Nicolas Casimir Marie en Aymeric Auguste Marie. Volgens de Belgische kranten koos iedere ouder één naam.

Prinses Claire koos voor Aymeric (en dus niet Emeric). Prins Laurent wilde zoon II Casimir noemen, naar een populair personage in een Waalse kindertelevisieserie. Prinses Claire zei “nee” en daarmee werd het Nicolas.

Voor wie het zich afvroeg: Aymeric is de Franse versie van de Germaanse naam Amelrik, wat zoveel betekent als “machtig in de strijd, steeds vol inspanning strijdende”.