24 antwoorden op “En Ze Heet…”

 1. Ik vind ’t maar matig, Ariane. En bij dat naar jezelf vernoemen heb ik ook wel wat twijfels. Maar goed, heel wat anders. Op nu.nl en teletekst schrijven ze Inez met een z. Wat is het nou?

 2. Máxima in deze naam is niet de vernoeming van Máxima de moeder maar van Máxima de overgrootmoeder van Máxima. Beide overgrootmoeders zijn dus vernoemd: Wilhelmina van de Oranje-kant en Máxima van de andere kant. De beschrijving hierboven klopt dus niet helemaal.

 3. Wat ik hierboven schreef heeft de prins overigens net zelf gezegd toen hij de namen uitlegde.

 4. Aurelia was leuker geweest…

  Nee hoor, het is een prima naam. In de wandelgangen wordt het vast Arie 🙂

 5. Ik ben tevreden. Geen pretentieuze maar een normale, leuke naam.

 6. Het is een echte A tot Z naam; het begint met de A, eindigt met de Z en heeft ook nog eens 26 letters in het geheel.
  Leuk!

  Wel iets anders dan ik verwacht had, maar ik kan er wel aan wennen denk ik ;).

 7. Een leuke naam!

  En dan vanavond maar naar HartvanNederland kijken ;-))

 8. Wim-Lex heeft nu dus zijn eigen A-Team 🙂 Ik vind de naam Ariane eigenlijk best leuk, Ines vind ik ook een erg leuke naam overigens (voegt toe aan lijstje van ‘eventuele-namen-voor-wanneer-nummer-twee-een-meisje-is’ (nog niet onderweg overigens hoor)Maar ik zit vanavond bij Hart van Nederland voor de buis, hoor!

 9. Ha! Slim gevonden van jullie! (Misschien gebruik ik ‘m straks nog wel in een interview!)

  Triple A, A-team, en ik las ook al A3 in plaats van K3. Goed zeg!

 10. Kom je bij de late uitzending van HvN? Ik ga zeker ff kijken. En ik vond Aurelia eigenlijk ook wel mooier (uit de film Love Actually).

 11. Ik had ook echt Aurelia in gedachten. Ik hoorde ook nog Aurora, dat vind ik ook een prinsessennaam met een mooie betekenis.

 12. Hoe laat wordt HvN uitgezonden? Ik hoop niet dat ik dan op m’n werk zit, ik wil het wel even zien :).

 13. Wat een teleurstelling vind ik Ariane! Waarom gaven Willem-Alexander en zijn echtgenote niet een naam die past binnen de traditie van het koningshuis? Wat is er mis met Emma, Sophie, Charlotte of Louise? Ach, ik hou nu eenmaal van klassieke namen. Ariane vind ik ”zo… zo…”! Leuk dat ze haar naar Wilhelmina hebben vernoemd, maar die naam combineert absoluut niet met de Spaanse namen van haar andere overgrootmoeder en tante.

 14. Ik begreep dat de roepnaam Ariaan wordt… Uhhh….. Brrrr, niet mijn smaak.

 15. Ik vind het een lelijke naam. Sorry, dat ik het zo zeg. Arrieaanuh. had ik dan mooier gevonden…

  Hihi, we hadden vandaag Grieks en toen zeiden we:’Het zou ook wel Ariadne kunnen worden.’
  (Daar ging het over). Krijgen we nog bijna gelijk ook!!

  Groeten, Lynn

 16. Ik ben opgelucht! Ariane vind ik best leuk, mits uitgesproken als Aa-ri-aa-ne. Ariaan vind ik een beetje teveel op Adriaan en Ayaan Hirsi Ali lijken. Maar het is tenminste niet zo’n stijf opgeklopte naam als Amalia of Alexia!

 17. Is het nog helemaal niemand opgevallen dat er een Nederlandse voetbaltrainer is die ook Ariaan heet (alleen schrijf je het dan als Arie Haan, maar qua uitspraak verschilt het niet noemenswaardig). Dus ik vind het in principe een leuke naam maar er zal altijd een verkeerde associatie aan vasthangen.

 18. Ariane, ik vind het best aardig en het eindigt voor de verandering eens niet op -ia. Wat op zich wel weer jammer is want dan had de prins naast een kippenhok ook een eigen ezelinnenstal gehad… (flauw grapje tussendoor)

  Las trouwens op teletekst dat in Velp een pad naar het kleine meisje is vernoemd. Het “Ariane Wilhelminapad”. Tja gemeente Velp: dat kind heeft 4 namen.. Als je haar dan als eerste wil vernoemen doen het dan goed met alle 4 de namen of alleen de (eerste) roepnaam. Misschien dat iemand mij kan vertellen wat er mis is met een “Prinses Arianepad”?

 19. Ik heb je gezien in editie NL 😀

  De naam vind ik als a-rie-aa-ne uitgesproken wel mooi, de uitspraak Ariaan kan er mee door, ik vind hem nogal mannelijk en onaf klinken.

  Het is wel beter als het (in mijn ogen) lompe en ouderwetse Amalia (waarom geen Amelia of Amelie?) en het nepsjieke/aanstelleritus en dubieuze Alexia (Alexandra was veiliger en mooier geweest).

 20. Ben het eens met Laura dat ik de naam Ariane mooi vind als het ook uitgesproken wordt zoals je het schrijft. “Ariaan” klinkt wat volkser vind ik.

  Ik had echter Ariana mooier gevonden. Het staat koninklijker en de uitspraak vind ik ook mooier. Het past ook beter bij de namen van haar zusjes.

  De andere doopnamen zijn mooie vernoemingen vind ik, die ik min of meer al verwacht had. Ik had al voorspeld dat de vierde naam Ines zou worden, maar de roepnaam was voor mij dan wel weer een complete verrassing.

  Kortom, ik vind de naam best wel aardig en zeker wel origineel en koninklijk, maar hij had nét beter gekund. Ik had trouwens wel verwacht dat de naam een andere beginletter zou krijgen, het is nu wel een beetje Kwik, Kwek & Kwak. Even wennen dus!

Reacties zijn gesloten.