Even Geduld

Ik heb een klein probleem met het updaten van dit blog deze week, maar I’ll be back.

Heb een *zwaar* Lowlandsweekend achter de rug, waar ik (kijk! min of meer relevante informatie!) een hele leuke Carmen Kroezen ontmoette. Een kerel van mijn leeftijd, die zijn naam op mijn verzoek bewees met het rijbewijs dat hij uit zijn portemonnee trok! Zijn ouders zijn dol op de gelijknamige opera en vonden het helemaal geen rare naam voor deze Boy Named Sue. Ik eigenlijk ook niet.

Op mijn werk zijn ze zo kinderachtig om van me te verlangen dat ik zo nu en dan mijn neus laat zien én dat ik daadwerkelijk mijn handjes laat wapperen 🙂

En komend weekend ben ik met mede-voornamen-fan-maar-vooral-vriendin F. onderweg naar Parijs, even de nieuwste La cote des prénoms: Connaître la mode pour bien choisir un prénom halen (versie 2007). Zelfs als je geen Frans spreekt is dit het boek waarvan je wilde dat het ieder jaar in Nederland verscheen. Maar dan in het Nederlands.

Zou er een markt zijn voor een soort Over Voornamen, maar dan jaarlijks bijgewerkt met de nieuwste namen en trends? En dan niet voor ruim 20 euro, maar voor het meer Hollandsche 9,95 euro?

Kortom: pas volgende week deze tijd kunnen jullie een flinke update verwachten. Mijn mailbox zit bovendien vol berichtjes over al dan niet eeneiige vierlingen, bizarre nieuwe oogst namen in België (zoen? poen?) en een lijst met de populairste huisdierennamen in Nederland, die allen roepen om verwerking.

En wie weet er meer over de kinderen die waarschijnlijk al geboren moeten zijn bij de Belgische Flikken-actrice Tania Kloek (een br/zusje voor Juliëtte en Achiel), bij entertainer Emilie Ratelband (br/zusje van Minou, Georgine, Beau-Aimée, Rolls en Charles) en bij zanger Henny Vrienten (br/zusje voor Xander, Polle, Meke en Teun*)? 

Tot volgende week en blijf mailen/reageren!