Fay Is De Mooiste F-naam

Deze week vroeg ik jullie (uit een door mij samengesteld lijstje) de mooiste naam te kiezen die met een S begint.

Het verbaast me niet dat Fatima met 3 procent van de 338 stemmen het pleit verloren heeft. Ik heb tot noch toe weinig Turkse en Marokkaanse lezers op mijn blog getroffen.

Of misschien lezen ze wel mee, maar reageren ze niet?

Ook kleuternaam Floortje mag op weinig goedkeuring rekenen: slechts 6 procent van jullie vindt dat de leukste naam uit de rij.

Het is de naam die mijn anti-stem krijgt. Floor is een etage, maar een Floortje is geen verdieping. Zo.

De stemmen voor de overige namen ontliepen elkaar niet veel. Femke, Fenna, Fleur en Frederique zijn allemaal klassiekers, daar kan weinig discussie over bestaan.

Nieuwkomer Feline staat hoog op de lijst; het is zo’n naam die past in de 2007-trend. Feline klinkt sjiek, eindigt op de trendy uh-klank en is af te korten tot het stoerder klinkende Fee.

Het zusje van Fee, Fay, staat dan ook op nummer 1. Niet in de daadwerkelijke top 100 van Nederland, maar wel bij de lezers van dit blog.

Fay? Ik zal het maar beschouwen als een trendvoorspellende (of trendvolgende?) keuze: nog kortere namen, nu ook voor meisjes.

Fay [18.9%]
Frédérique [16.3%]
Feline [15.7%]
Fleur [15.4%]
Fenna [12.7%]
Femke [11.8%]
Floortje [5.9%]
Fatima [3.3%]
Stemmen: 338

Deze week is de vraag in de poll: welke kleindochter van de vandaag verjarende koningin Beatrix heeft de leukste naam? Of kies je de naam van de koningin?

Van links naar rechts op de foto: Claus-Casimir (maar doet niet mee), Luana, Beatrix met Zaria, Eloise met Leonore, Catharina-Amalia (die Amalia wordt genoemd) en Alexia. 

Eén antwoord op “Fay Is De Mooiste F-naam”

Reacties zijn gesloten.