Frosty Verbiedt “an Inconvenient Truth”

De Amerikaanse Frosty Hardiman (42) heeft de school van zijn zoon verboden om tijdens de natuurkundeles een documentaire over global warming aan de leerlingen te tonen.


De waarschuwende tekst bij An Inconvenient Truth werd ingesproken door de voormalige vice president Al Gore, wat in principe al voldoende munitie oplevert om hele legers Republikeinse kiezers op stang te jagen.

Maar de uitleg van Frosty Hardiman, vader van zeven kinderen en overtuigd Evangelist, had ik nog niet gehoord.

"No, you will not teach or show that propagandist Al Gore video to
my child, blaming our nation — the greatest nation ever to exist on
this planet — for global warming. A warming planet is one of the signs of Jesus
Christ’s imminent return for Judgment Day."

Alhoewel vele inwoners van het schooldistrict pleitten voor een vrije vertoning van de documentaire op openbare scholen, is het bestuur overstag gegaan voor de boze vader.

De film mag alleen nog vertoond worden als de directeur van een school in het district de vertoning goedkeurt middels een geschreven en ondertekende verklaring en als er tijdens de les wordt uitgelegd dat er ook andere verklaringen bestaan voor het opwarmen van de aarde.

Geweldig, dat iemand die nota bene Frosty heet dit voor elkaar had weten te krijgen. Ik zou alleen al door die naam moeite hebben gehad de man serieus te nemen.

Veel mensen zullen zeggen dat ze iemand niet op het eerste gezicht beoordelen op hun voornaam, "want daar heeft diegene niet zelf voor gekozen."

Maar ik kan het niet tegenhouden. Het komt – indien nodig – wel weer goed. Uiteindelijk telt mijn vriendenkring een mannelijke Madison en een niet-gele Kerry, een beeldige en slimme Samantha en een totaal niet dozige Joanneke (he Jo!).

Maar met een extremistische Frosty zou ik dan weer wat meer moeite hebben 🙂