Hewitt Zorgt Voor Populariteitsexplosie Mia

Volgens de NSW Registry of Births, Deaths and Marriages, is de naam Mia dit jaar voor het eerst de Autralische top 10 binnengekomen.

Wimbledonwinnaar Lleyton Hewitt (1981) en actrice Rebecca Cartwright (1983) noemden hun dochter in november 2005 Mia. De naam stond daarvoor niet in eens de top 50.


Bron afbeelding: Sydney Morning Herald

Ook andere celebrity names hebben invloed op de statistieken. Zo kwam Sienna, naar actrice Sienna Miller, dit jaar op plaats 14 binnen. De naam Ava steeg in populariteit door de dochter van oscarwinnares Reese Witherspoon.

Beroemdheden kunnen echter ook tégen de populariteit van een naam werken. Paris, bekend door de feestende erfgename Paris Hilton, verdween uit de top 100.

Voor meisjes zijn het vooral ouderwetse namen, zoals Olivia, Emily, Ella, Ruby en Lily, die zich in grote aandacht mogen verheugen.

Voor de jongens blijven bijbelse namen als James, Daniel en Matthew in trek, maar zijn het vooral achternaam-voornamen als Jackson, Riley, Mitchell, Bailey, Cooper en Harrison die snel in populariteit stijgen. Ook Ierse namen als Liam en Dylan zijn in de mode.

4 antwoorden op “Hewitt Zorgt Voor Populariteitsexplosie Mia”

  1. Waar beroemdheid niet allemaal toe kan leiden… Dat achternaam-voornaam-gedoe vind ik maar niets, maar voor de rest staan er veel leuke namen in beider top-10. Vooral de meisjes top-10 vind ik erg leuk.

  2. Wat een leuke namen in de meisjes top tien! Olivia, Charlotte, Ella….mooi!
    Mia: schitternde naam ook: zo heet mijn allereerst gekregen pop! Vernoemd naar een lieve verpleegkundige. Jongensnamen: mwahhhh, niet echt mijn smaak….

  3. Ik kan mij inderdaad ook meer vinden in de meisjesnamen dan in de jongensnamen. De namen voor de meisjes vind ik tijdloos, romantisch en erg lief.

  4. Ik heb familie in Australie, waaronder 3 neefjes en 3 nichtjes. 4 van de 6 heeft een naam die in de top 10 staat: William, Charlotte, Thomas en Isabella. Dan is het nu alleen nog wachten op Amelia en Christopher en de familienamen zijn compleet in deze top 10! 😕 😛 😉 🙂

Reacties zijn gesloten.