Hoe Het Is Om Jansen Te Heten

BN/De Stem interviewt iedere week iemand met een achternaam uit de Oosterhoutse top 10.

Bertus Jansen, bekend in heel Oosterhout vanwege zijn activiteiten voor de Carnavalsvereniging, raakte bij een operatie bijna zijn been kwijt omdat de artsen dachten dat hij de Jansen was die zijn been moest laten amputeren.

Familie_jansen De (inmiddels) weduwe van de man gebruikt sinds dat incident weer haar volledige achternaam: Jansen-Scherders.

Hun zoon Stefano loopt dat risico minder snel vanwege zijn veel minder voorkomende voornaam, alhoewel dat niet de reden was dat zijn ouders hem zo noemden.

Moeder Jansen: „Mijn man ik zaten naar een operette op tv te kijken toen ik zwanger was. Daar deed een Stefano in mee, een hele leuke man, en toen zeiden we dat we ons kind zo zouden noemen als het een jongen zou zijn.“

Stefano Jansen (42) en zijn vrouw Fina (39) hebben op hun beurt weer doorsnee namen aan hun kinderen gegeven.

Esmée (6): „Er zitten bij mij nog een paar andere Esmée’s op school“.

Thomas (4) heeft in zijn eigen klas zelfs nóg twee Thomassen zitten: „Als de juf mij roept zegt ze altijd ‘Thomas Jansen’“.

Moeder Fina is blij met haar ‘normale’ achternaam Jansen, omdat ze het zat was om steeds uit te moeten leggen waar haar eigen achternaam (Van de Ketterij) vandaan kwam.