Hoeveel Van Mij?

Heb je je altijd al afgevraagd hoeveel mensen er in Amerika zijn die jouw naam dragen? Ik niet, tot vandaag, maar How Many Of Me biedt een leuk grapje.

Als je je voor- en achternaam invult, krijg je een lijst met je identieke tweeling aan de andere kant van de oceaan.

Er zijn in Amerika bijna 50.000 mannen die de bijna anonieme naam John Smith dragen, maar ook 113 Harry Potters. En 12.279 Michael Jacksons, maar slechts een Jude Law.

Beetje jammer de Jude Law in werkelijkheid David Jude Law heet en al zijn hele leven in Engeland woont. Het moet zijn dubbelganger zijn.

Ik ontdekte al snel de grootste maar: de database is gebaseerd op bijna 90.000 achternamen (afkomstig uit het laatste grote bevolkingsonderzoek) en op maar 5.163 voornamen.

Dat kleine aantal voornamen ligt niet aan het feit dat Amerikanen zoveel saaier zijn dan Nederlanders (die meer dan 200.000 verschillende voornamen delen!), maar aan het bronmateriaal.

Ik vermoed dat ze alleen de top 1.000 van ieder jaar in de afgelopen eeuw tot hun beschikking hadden, waarmee je aan ruim 5.000 verschillende namen komt die ooit populair waren.

Hoe dan ook, onder de inmiddels meer dan 300 miljoen Amerikanen heb ik geen achternaamgenoten (wat ik eigenlijk al wist), maar wel 247.474 mensen die Emma als voornaam hebben.

HowManyOfMe.com
Logo There are:
0
people with my name
in the U.S.A.

How many have your name?

Dat betekent dat bijna 1 op de 600 vrouwen de naam Emma draagt, waarmee het 259e populairste naam over de afgelopen 100 jaar is.

Volgens de namendatabase is meer dan 99,9 procent van de Emma’s een vrouw. Gelukkig maar.

10 antwoorden op “Hoeveel Van Mij?”

  1. Geinig! Ik had mijn naam (Paulien) ingevoerd en daar waren er welgeteld 0 van, dus ik ben lekker origineel als ik in de States kom. Als ik echter Pauline invul, krijg ik hetzelfde aantal als jouw naam, Emma. Beetje vreemd…

  2. ik stond op plaats 251 met m’n voornaam,achternaam zowel meisjesnaam als die van m’n man,geen naamgenoten

  3. Heel leuke site, heb er zelf ook over geblogd 🙂

    Mijn naam staat op plaats 126…

  4. Grappig
    er zijn 1,552,337 Linda’s en niet een met mijn achternaam, wel 480 met die van mijn man. Maar die naam gebruik ik niet ;D

  5. Wel 943401 Sandra’s, daarmee 43e op de ranglijst! Ik vind Sandra op z’n Engels of Amerikaans maar vreemd klinken…

  6. Esthers genoeg in de States, maar niet met mijn achternaam. Even Googlen op mijn naam (tussen aanhalingstekens) levert wel wat Nederlandse ’tweelingen’ op…

Reacties zijn gesloten.