4 antwoorden op “Hot or not: welke naam kiezen in 2008?”

 1. keano en liam zijn duidelijk populair door de phaffs zijn dan ook 2 schattige knulletjes 😉

  mijn favorieten zijn nog steeds
  voor meisjes linde sofie en amelie
  en voor jongens ruben thijmen thomas en rick

 2. Ja, Joran kan nog. Die namen van de pfaffs vind ik lelijk. Yente vind ik wel mooi en Mara ook wel , maar ik zou mijn kind nooit zo noemen. Mijn favorieten zijn nog altijd:

  1. Sophie
  2. Fleur
  3. Melissa
  4. Desirée

  1. Stef
  2. Thom
  3. Hidde
  4. Sem

  xx Mariliene

 3. Wij hebben onze zoon in 2005 Jente genoemd, naar opa’s die johannes heetten. (Jente is een friese naam voor Johannes)Een naam die je niet vaak hoorde. De tijd heeft ons ingehaald. In de naamboekjes e.d. stond in 2005 alleen een M=een jongensnaam. Waarom worden nu zo veel meisjes Jente genoemd? En waar ik benieuwd naar ben, hoe komen ouders daar op? Een vriendin uit Noorwegen vertelde dat Jente in Noorwegen ‘meisje’ betekent, en het is daar net zo vreemd als hier om je kind ‘Meisje’ te noemen als in Nederland. Dus dat zal het niet zijn, neem ik aan.

 4. Famke is het fries voor meisje, tegenwoordig wordt deze naam vaak door niet Friese ouders gegeven aan een dochter, misschien nav de actrice Famke Jansen?

  Veel Indische dochters kjrijgen als naam Meity, wat weer een vleivorm is van Meidje..

  In scandinavische landen zijn er ook verschillende meisjes die Ingelil heetten, wat de betekenis heeft van kleinmeisje.

Reacties zijn gesloten.