Huisdier versus kind

Op een forum kwam ik het verhaal tegen van mensen die hun favoriete naam voor hun baby-in-aantocht ineens gebruikt zagen… door de hond van vrienden. In reactie daarop vertelt een ander dat hun poes er veel eerder was dan hun dochter en dat ze die leuke naam daardoor niet meer konden gebruiken.

Ik geloof niet dat ik me zou laten weerhouden door andermans huisdieren, maar dat ik met spijt afscheid zou nemen van namen die ik al aan eigen dieren heb gegeven. Gelukkig heetten de katten in mijn leven respectievelijk Poes en Winnie. Schattig, maar eh… nee, toch maar niet.

Zou het jou iets kunnen schelen als de kat van de buren al Saar heet en jij die naam nou net in gedachten hebt voor je toekomstige dochter? En wat als je je geliefde hagedis Tom hebt genoemd en je eigenlijk niks leukers kan verzinnen voor een zoon?

22 antwoorden op “Huisdier versus kind”

 1. Nee, ik zou me daardoor niet laten weerhouden die naam te kiezen voor mijn kind. Wij hebben zelf heel wat huisdieren (katten, konijnen en cavia’s) gehad, maar al deze namen zou ik nooit aan een kind geven: Pino, Sientje, Muis, Ieniemienie, Tommie, Ernie, Arie, Beertje, Pippi, Lotje, Catootje, Paco.
  .-= Romy schreef op eigen site Over The Top Award =-.

 2. Dit is de reden waarom Luna uit mijn lijst (van namen die ik zou ooit gebruiken, het blijft wel in de lijst van namen die ik van houd.) is gevallen.
  Er zijn kinderen in de V.S die Rocky heten, maar bij ons blijft een honden naam.
  Ik ben van de opinie dat iedereen zou een huisdier moeten noemen voordat ze een kind krijgen.

 3. Gezien onze naam keuze is die kans niet zo heel groot, al ken ik inmiddels een hond met de naam van onze oudste…maar ik weet dat die naam ook op hun lijstje stond voor als hun zoon een dochter geweest was. Onze hond heeft trouwens wel een naam uit het reserve lijstje namen gekregen..maar niet de overgebleven topnaam, al zal ik die nooit meer gebruiken.
  .-= postkantoor schreef op eigen site Tussen verfkwast en emmers sop =-.

 4. Onze hond heet Kyra en ik kan er niets aan doen, ik blijft het elke keer een hondennaam vinden. Even als Bo, Zoe en Joey (honden van familie) dus nee, ik zou mijn kind nooit zo noemen. Eens een hondennaam blijft een hondennaam in mijn geval.

 5. ik heb een hond, genoemd Sam. ik vond dat een hele leuke naam, maar ik vind dat later ook misschien leuk voor een toekomstige zoon of dochter. dus ik vraag me af of ik dat over (10 jaar..of meer) kan maken, of altijd aan mn lieve labrador blijf denken :O.
  maarja een leuke naam blijft een leuke naam, of het nou voor een hond is of een kind :).

 6. Onze veestapel heet James (Jimmy), Benji (Ben), Senna, Mo en Karim. Het zijn allemaal heel gangbare namen en als ik de naam op een ander hoor, moet ik ook gelijk aan het beest denken.
  Vriend van mijn zoon heet Karim en moest vreselijk lachen toen hij hoorde dat onze kanarie zo heet.
  Senna is 8 jaar geleden vernoemd naar de F1 coureur, nu is het een heel populaire naam, maar ik zie er alleen maar een hond bij. Hahahaha

 7. Als er ooit een hond hier in huis komt dan gaat hij Alfred heten (de rest van het gezin heeft geen inspraak :-)) Niet echt een naam die ik ook voor een kind zou overwegen. Mocht er een dier zijn dat wel een naam heeft die wij zouden kunnen overwegen dan zou ons dat waarschijnlijk niet tegenhouden.

 8. Wij hebben andersom meegemaakt, wij kregen een puppie en hadden de naam Puck bedacht. Maar nu wordt twee dagen voordat wij onze hond konden ophalen ons buurmeisje geboren, en die heet ook Puck… Dan kun je het natuurlijk niet maken om je hond ook zo te noemen, dus toen kreeg onze hond een andere naam…

 9. Onze dochter heet Luna. Ik ken geen mensen die hun hond of kat zo hebben genoemd, maar ik zou dat ook niet erg vinden. Veel honden en katten heten toch ook Max en Tom, en dat zijn toch ook hele normale namen. Nu ben ik zwanger van de derde en toevallig hoorde ik gister van een hond die dezelfde naam heeft als die wij onze zoon gaan geven, deze naam wordt echter nooit met huisdieren geassocieerd.

 10. Wij hebben geen huisdieren, dus ook geen probleem.
  De namen van mijn kinderen zou ik ook niet snel aan een huisdieren geven. En als er een huisdier zou komen dan zou ik die vernomen naar een beroemd persoon of zo. bv Dirk Scherringa.

 11. Ik vind al die kort en stoer namen (Tom, Daan, Guus, Fien, Floor) uitermate geschikt voor huisdieren, terwijl ik dat dan weer niks voor mijn kinderen zou vinden. Onze rode kater heet Bob, onze lapjespoes heet Silvester (kortweg Silly of Sil). Ik moet toch altijd gniffelen om al die ouders die hun zoontje een stoere naam denken te geven met Sil, ik zie toch echt een dametje voor me (nog afgezien van het feit dat ik ook twee Silvia’s ken wiens naam wordt afgekort tot Sil).

  Ach ja mijn favoriete jongensnaam (Felix) wordt door veel mensen met katten en kattenvoer geassocieerd, heb ik zelf helemaal geen last van en ik zou me daardoor ook niet tegen laten houden die naam te geven. Boris is hier ook nog niet van de lijst geschrapt ookal ken ik een hond en een kat met die naam, jammer dan een mooie naam is een mooie naam.

 12. Ik zou me niet laten tegenhouden als een huisdier de naam heeft die ik aan mijn toekomstige kind wil geven. Nu heb ik ook namen in gedachten die niet echt ‘dierennamen’ zijn, maar het kan altijd voorkomen. Ik vind dat je je er als ouder niet te druk om moet maken; een mooie naam is een mooie naam en als je die wilt geven, dan moet je dat doen.

 13. Onze hond heet Macho, maar ik zou mijn kinderen niet met zo’n naam opschepen.

 14. Ha ha leuk onderwerp. Wij hebben al enkele maanden de naam voor onze toekomstige Boxer in gedachten. Pelle. Nu zit er bij mijn dochter een jongetje in de klas die zo heet. We hebben verder geen banden met z’n ouders, maar ik heb wel gevraagd of ze het vervelend zouden vinden als wij onze hond zo gaan noemen. Ze vonden het geen enkel probleem. Overigens is het de vraag of Pelle wel doorgaat, want man en dochters vinden ineens Ollie of Olle leuker!

 15. Onze zoon heeft dezelfde naam als de hond die mijn grootouders 16 jaar hebben gehad; B runo. Ze snappen niets van onze keuze! 🙂

 16. Mijn dochter heet Roxana, ik had deze naam-1970- gelezen in een boek over het leven van Alexander de Grote. Zij was een Perzische prinses met wie hij huwde vanwege haar schoonheid. Ik vond dit een mooie naam voor mijn perzische kat, met oranje ogen, daar de betekenis “morgenrood” betekent. Mijn dochter die in 1979 is geboren heeft toen die naam gekregen.
  Later heb ik nog een rode kat gehad, die Amber heette, terwijl vrienden van mij hun dochter zo hadden genoemd. De kat was er eerder.

 17. Ongeveer de helft van onze konijnen hebben echte konijnennamen gehad (al zou het me met de huidige naamgevingtrends niet verbazen als die namen vandaag de dag ook aan kinderen gegeven worden – de stakkerds…), de andere helft had ‘gewone’ namen:
  Robbie
  Timmy
  Gijs
  Oom Albert 😀

  Geloof niet dat ik ooit zou overwegen mijn eigen kinderen zo te namen – het blijven toch de konijnen!

Reacties zijn gesloten.