Is elke Robin onaardig?

robin
Afbeelding: www.postsecret.com

Ik ken eigenlijk alleen maar leuke mensen die Robin heten, zowel mannen als vrouwen (hoi!).

Er zijn echter namen waar ik nog nooit een leuk mens ‘bij’ heb ontmoet. Ik wil nog graag veilig thuis komen, dus laat die namen even zitten.

Jullie kunnen echter anoniem reageren, dus ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Is werkelijk iedere Sanne op je school irritant? Is elke collega Henk een bepaald ’type’?

Of, de blijere variant: is er een voornaam waar je juist altijd goede ervaringen mee hebt?

39 antwoorden op “Is elke Robin onaardig?”

 1. Grappige vraag! Ik had tot vorig jaar bij de naam Kim alleen maar negatieve ervaringen, tot ik een Kim ontmoette die echt heel aardig is.
  Maar tot op heden nog geen Chantal, Patrick of Michel ontmoet die ik wel aardig vind.
  Met bijvoorbeeld Esther heb ik alleen maar goede ervaringen.

 2. Ik heb eigenlijk nog nooit een heel aardige Michelle gekend; ze waren allemaal een beetje ‘bitchy’, hoewel de een minder erg was dan de andere. En met Madelon heb ik ook geen goede ervaringen.
  Ook had ik tot een paar jaar geleden heel negatieve ervaringen met Myrthe, maar later leerde ik een paar Myrthe’s kennen die helemaal niet zo onaardig waren.

 3. Tot voor kort kende ik alleen egoïstische Linda’s. Maar nu een aardige die de naam Linda weer een positieve zwieper heeft gegeven, en over Henk; Ik ken een hèle hippe gozer die zo heet!!

 4. Jaren voor de klas gestaan, en elke Bas die ik ken is een drukke, ongecontroleerde kwajongen. Niet onaardig, maar wel een kwajongen!

 5. Ik heb nog nooit een vrolijke, aardige Tom ontmoet. De meesten zijn continu chagrijnig en maken veel hatelijke opmerkingen. Grappig genoeg zijn alle mannen die Thomas heten die ik heb ontmoet heel erg aardig, sympathiek en handig. Loesen zijn energiek en licht neurotisch. De Laura’s die ik ben tegen gekomen zijn op het eerste gezicht wel aardig, maar hebben een verborgen agenda, hetzelfde geldt voor Michelles. Ik heb nog nooit een Simone ontmoet die niet serieus en superslank is of een Janneke die niet serieus en dik is. De Tessa’s in mijn omgeving zijn meestal rustig en hebben vaak overgewicht. Ik ben nog nooit een intelligente Kim tegen gekomen. Mannen die ik ken met de naam Loek hebben een goed gevoel voor humor, alle Ri(c)k’s die ik ken zijn slim en ambitieus. Tot zover alles waar ik op kan komen.

  1. Ik ken dan weer alleen Simone’s die niet superslank zijn 🙂

 6. Ik ken heel veel Monique’en en die zijn over het algemeen best aardig en die ik nu ken doen iets met veiligheid of zijn jurist. Een Hans zit over het algemeen bij de politie en is uiteraard in de jaren 50/60 geboren. Meestal donker haar (gehad) en ze hebben altijd een verhaal. Verbaal aanwezig dus. Brenda’s ken ik als slome duikelaars, iets gezet. Karin is meestal een secretaresse en dus goed in organiseren. Ik ken niet meerdere personen met dezelfde naam die ik niet aardig vind of waar ik ruzie mee heb gehad. Dus daar kan ik ook niets over zeggen. Ik ken wel een leuke Chantal trouwens en Esther is ook heel aardig

 7. Alle Mirjams die ik ken zijn blond en christelijk. De drie Mariekes met wie ik bevriend ben geweest waren eigenzinnig en zochten grenzen op. De Jan-Willemen in mijn omgeving hebben bruin haar en een enigszins stug karakter. De Emiles die ik ken zijn alle drie dan weer zeer extravert.

  Ik ken nog meer mensen die een naam delen maar daar zie ik geen enkele overeenkomst tussen.

 8. De Edwin’s die ik ken zijn allemaal een beetje wereldvreemd, eigenaardig en solistisch. Niet prettig om een Edwin (of Ed, daar geldt dit ook voor) als collega te hebben.

 9. Dit heb ik helemaal niet! Tenminste, niet dat me zo te binnen schiet.

 10. Inderdaad, Michelle’s hebben het achter de ellebogen (zou dat ook gelden voor Michelle Obama?!)

  Verder een aantal vreselijke Judiths. En juist leuke Toms!

 11. Degene die Roos heten zijn vaak erg vrolijk. De Sandra’s die ik ken zijn allemaal wat gezet en vreselijk mutserig. Met Esther ook goede ervaringen!

 12. Bij Pauliens kun je beter uit de buurt blijven.
  Jacquelines zijn over het algemeen dik en kattig.
  Esthers zijn lief en staan altijd voor je klaar.
  Lottes zijn onzeker en twijfelen aan hun eigen kunnen.

  Stefans zijn rustig, hebben respect voor anderen en zetten zichzelf vaak op de achtergrond.

  1. Mijn ervaring met Jacquelines is tegengesteld! Bovengemiddeld mager en juist vriendelijk 🙂

   1. Ik had een Pauline als yoga-lerares die vrij streng kon zijn, maar ook heel lief. Als ze wist dat je ergens last van had, dan kwam er gelijk een oefening om dat te verbeteren of had ze praktische tips. Ik woon nu in het buitenland en ik mis haar yoga lessen en haar persoonlijkheid!

    Ik ken een Judith die onaardig is en eentje die een hele goede vriendin van me is.

 13. Herkenbaar!
  Inderdaad: ik ken drie blonde, christelijke Mirjams (allemaal aardig). Esthers zijn lief en ik ken een kattige Paulien.

  Volgens mij zijn we het aardig eens over de Esthers, of niet? Ik heet zelf Marieke en ik ben er nog niet over uit of ik eigenzinnig ben. Eigenwijs misschien wel 😉

  1. Ik ken één Esther en die is niet ‘lief’, ik zou haar eerder kattig noemen, al bedoelt ze het misschien wel goed.

 14. Ik had meteen 2 voorbeelden die me te binnen schieten:
  Marieke: leuk en vrolijk
  Marcel: Ben nog nooit een Marcel tegengekomen die ik op het eerste gezicht leuk vond. Bij sommige draaide het bij; maar meestal niet

  Over de Michelles ben ik het eens.
  Over de Mirjams ook (kennen jullie er ook zoveel met een zus Esther?)

  1. Ik ken inderdaad een Mirjam met een zus Esther 🙂

   1. Waarschijnlijk komt dat omdat ze christelijk zijn. Mirjam en Esther zijn namen die in de bijbel voorkomen. Mochten ze niet christelijk zijn, is het óf zwaar toeval óf hun ouders hebben een zwak gehad voor bijbelse namen.

    1. @Melanie
     Of ze hebben ouders die christelijk zijn.
     Maar met jouw theorie had de zus ook Rebecca, Naomi, Ruth of Sara kunnen heten. Maar het is juist steeds deze combi waar ik er 3 van ken…

     1. Maar Mirjam en Esther klinken hetzelfde… Rebecca, Naomi ( een naam die volgens mij pas later opkwam) Ruth en Sara ( ook een naam van latere generaties ) horen niet bij een Mirjam… Vind ik persoonlijk

 15. Grappig dat zoveel mensen goede ervaringen hebben met Esther; ik ken er 1 en dat is een verschrikkelijke bitch – haar beste vriendin heet trouwens Michelle en is al even vervelend.

 16. Ik heb vroeger twee vriendjes gehad met de naam Joris, twee met de naam Floris en uiteindelijk met een Floris getrouwd. Ik ben mijn mans derde Marieke. Wat het precies over onze karakters zegt weet ik niet, maar ik val kennelijk op -orissen en mijn man gaat voor Mariekes!

 17. Ik ken een paar bijzonder Arjans. Ze komen allemaal uit een mannen gezin en hebben allemaal iets typisch/vreemds over zich. Verder niet onaardig ofzo hoor.

  En over de naam Esther. Ik heb ze wel eens geteld op mn hyves. Op het hoogtepunt had ik 75 vrienden, waarvan er 8 de naam Esther droegen! Over het algemeen lieve meiden, maar er zaten ook wel lieve meiden met een flinke bitchy kant bij.

 18. grappig topic!

  – Jeroen: bijna zonder uitzondering slome figuren
  – Mirjam: blond en christelijk inderdaad
  – Jacqueline: slank en vriendelijk!
  – Esther: heel verschillend maar 1 zeer bitchy
  – Monique: leuk en gezellig
  – Marieke: vrolijk en spontaan
  – Arjan: uit een mannengezin!
  – Sandra: gezet en inderdaad wat mutserig
  – Edwin: zeer wereldvreemd!
  – Brenda: gezet en sloom
  – Linda: heel wisselend, maar tikje ordi
  – Kim: bij mij ook voornamelijk negatief en beetje dommig

  Wat is dat toch!?!! Ik herken toch wel erg veel!

  1. Haha, na mijn eerdere opmerking over Edwins dacht ik: even kijken of er ‘medestanders’ zijn. En nu dus iemand met dezelfde Edwin-ervaring. Grappig!

 19. Nicks en Ricks zijn altijd knap, Tessa’s serieus, Kimberleys ordinair, Jeffrey’s zijn etterbakjes, Karins hebben rood/oranje haar en een slecht gevoel voor humor.

  Oei, wat heerlijk generaliserend, maar naar mijn idee klopt het wel aardig;-)

 20. Oh, hier ook een Karin met rossig haar en echt geen humor…. samen met 2 andere Karins ook vrij tuttig.
  Ik ken alleen maar nare Monique-s, tegen het psychiatrische aan echt. (sorry voor de leuke monique-en in de wereld)

  Ik ken drie Dennis-en en die zijn alle drie een ongeleid projectiel, maar wel aardig en je maakt nog eens wat mee.
  Wouters zijn een beetje zeurderig.

  Samantha`s zijn ordinair (in mijn omgeving.)

  Ook de Arjans in mijn omgeving ietwat vreemd maar wel aardig.
  Paul: hebben wat starre trekjes, niet-sociaal

  Ik ken een ordi-Linda. De overige 8 (!) zijn vrij standaard, tegen het tuttig aan. Vier zijn er erg lief en 5 erg kattig
  Dat was het wel!

  1. ik snap dat dit niet is waar het over gaat, maar ik moet toch nog even wat kwijt: psychiatrische patienten zijn niet per se nare mensen hoor.

   1. Daar heb je helemaal gelijk in! Sorry, ik had dat anders moeten omschrijven…. Laat ik het dan zo zeggen: bij de monique`s die ik ken, overheersen bepaalde eigenschappen zo de rest van hun karakter dat het bijna pathologisch wordt.
    En dat heeft voor (een aantal) mensen in hun omgeving echt nare gevolgen.

 21. Ik heb meerdere Anouks leren kennen die ik meestal niet erg aardig vond waardoor de naam een nare bijsmaak heeft gekregen. Beetje oppervlakkige, spontane types die gezellig met je omgingen, maar achter je rug om kletsten en gemeen deden.

  Met de naam Lotte of Liselotte (of: Lotje) heb ik ook negatieve associaties, de meisjes met die naam waren verwende trutjes.

  Binnen mijn vriendenkring niet veel mensen met dezelfde namen, maar ik ken wel meerdere vriendelijke Arjans en Erikken. En binnen de vrage kenissen- en burenkring ken ik een paar Anneliesen die een beetje alternatief en zeer sociaal zijn ingesteld, maar toch alleenstaand zijn.

  De baby’s/peuters die ik ken met de naam Vera zijn zoet en rustig, heel anders dan mijn temperamentvolle dochtertje met een andere naam.

  1. Nog even aan mijn eigen post toevoegen, nadat ik in andere posts las over dat Arjans vaak een beetje vreemd zijn. Dat gaat ook op voor ‘mijn’ Arjans. Die zijn ook op een vriendelijke manier een beetje ‘vreemd’ in de ogen van ‘normale’ mensen.

   1. Ik ken een andere Anouk en we hadden niet veel gemeen, behalve dat we nooit over anderen roddelden. Ik krijg juist vaak te horen dat ik goed kan luisteren en veel mensen goed begrijp.

    En ik ken een Arjan met twee zussen. 🙂

 22. Dat over die Arjans is bij mij precies hetzelfde als bij de rest.
  Op zich wel aardig, maar ook wel een beetje vreemd / typisch..

 23. Marleen is mijn tweede naam (heb als eerste naam een hele aparte, die wil ik niet gebruiken ivm google;-)), maar mijn ouders wilden dat eerst als eerste naam.
  Mijn moeder vond dat bij nader inzien te lief en te zoetsappig, want ze wist zeker dat zij nooit een ‘Marleen” zou krijgen. En idd, er zit weinig lievigs in mij;-) Grappig dat namen zo associeerbaar zijn!

 24. Richard’s die ik ken zijn slome/rustige mannen.
  Petra’s die ik ken zijn vaak depressieve kattenkoppen.
  Jolanda’s zijn vaak huismoeder en blond.
  Yvonne’s doortastende types met lang haar.
  Elly’s moederlijke ronde types.
  Dennis zijn nogal eens foute mannen.
  Jeffrey’s zijn ook vaak het type foute man.

 25. Ik ken enkel erg leuke Tom’s, ben nog nooit een leuke Martijn tegen gekomen. Peter is iemand die zichzelf als het centrum van de wereld ziet. Maarten een zachtaardige jongen. Mike enorm eigenwijs maar met gouden hart. Jeroen vertoont autistische trekjes. Dave valt op mannen( ik ken er 3).

  Sandra heeft het wiel niet uitgevonden en valt op foute mannen. Patricia heeft het achter de ellebogen en leuke michelles ken ik ook niet.

Reacties zijn gesloten.