Jamaica Maant Ouders Tot Spoed

The Jamaica Observer meldde gisteren dat ouders die hun kind al in het ziekenhuis een naam geven, het geboortebewijs gratis meekrijgen.


The Registrar General’s Department (RGD) van Jamaica had tot dusverre de grootst mogelijke moeite ouders te bewegen hun kind tijdig aan te geven bij de burgerlijke stand, inclusief voornaam. In Jamaica worden jaarlijks ongeveer 45.000 kinderen geboren, die binnen een jaar een naam moeten krijgen.

Blijkbaar geeft slechts 27,8 procent van de Jamaicaanse ouders hun kind bij de geboorte een naam. Nog eens 37,5 procent van de ouders laat de naam alsnog, binnen zes weken na de geboorte, registeren. De resterende 34,7 procent doet er soms langer dan een jaar over, met alle juridische problemen vandien.

Een van de incentives om ouders over te halen sneller een naam te kiezen is het gratis geboortebewijs; een ander onderdeel van de campagne bestaat uit het verstrekken van een boekje met voornamen om ouders op ideeen te brengen.

Ook alle kinderen die in 2006 geboren moeten binnen een jaar ingeschreven worden. Inmiddels hebben 11.000 van de 18.000 kinderen-zonder-naam die dit jaar werden geboren alsnog een officiele naam meegekregen.

Geen woord over de populairste voornamen, helaas. Ben zeer nieuwsgierig…