Joodse Australiers Kiezen Voor Joshua & Ella

Op de een of andere manier stel ik me altijd voor dat praktiserende gelovigen ook bijpassende namen geven, maar tot mijn teleurstelling zijn ze vaak net zo saai als de niet-gelovige buurman.

In Australie werden vorige week de populairste voornamen onder pasgeboren Joodse kinderen gepubliceerd.

Net als de voorgande jaren was Joshua de populairste naam voor een zoon; dochters in de Joods-Australische gemeenschap worden vooral Ella genoemd.

Voor meisjes zijn ook Maya, Lily, Mia, Ariella en Sienna in de mode. Meer traditionele namen als Rebecca en Sarah zijn minder in trek, alhoewel een "joodse" naam als Tal (ook: Tali, Talya en Talia) wel weer veel gegeven wordt.

Noah, Jesse en Benjamin zijn modenamen onder Joods-Australische baby’s.

In Sydney blijven ook traditionele namen als Daniel en Joel populair; ouders in Melbourne gingen vooral voor Toby en voor hebreeuwse namen als Raphael en Eli.

Ouders varieerden van het zeer bijbelse Jethro en het mythologische Ajax tot "moderne" namen als Willoby, Che Radin Tiger en Milo.

Het betreft overigens geen officiele lijst, maar een overzicht van de namen die gepubliceerd werden in het Joodse blad AJN.

Met name families buiten de grote steden, evenals orthodoxe joden, kiezen ervoor de geboorte van een nieuw kind in de familie niet te (laten) publiceren.