Kerstkindjes

In het AZ Sint-Jan in Brugge werd op Eerste Kerstdag een meisje geboren dat Sienna is genoemd. Niet alleen haar geboortedag is bijzonder, maar ook het feit dat er twee bewakers buiten de deur van de verloskamer stonden.

Sienna’s moeder is een gedetineerde, waardoor ze de komende 2,5 jaar samen met zeven andere kinderen binnen de gevangenismuren groot zal groeien.

Joey de Boer uit Den Helder kwam in het Gemini Ziekenhuis in blijdere omstandigheden ter wereld. Marc, Angela en hun eerste spruit Jordy konden zonder begeleiding met hem naar huis terugkeren.

Sem van de Kamp werd een paar uur later in hetzelfde ziekenhuis gehaald.

In Amsterdam werden negen kinderen geboren op Eerste Kerstdag, maar AT5 geeft jammer genoeg geen namen. In het interviewtje met een gelukkige maar erg vermoeide moeder hoorde ik alleen Kimbaya (?) voorbij komen.

Ook in Suriname een berg kerstkindjes, maar alweer zonder namen.

In Overpelt was Lowie Slegers, zoon van Luc Slegers en Liesbeth Goebers, het eerste Belgische kerstkind. Zijn broertje Toon kan niet wachten tot Lowie mee naar huis mag.

In Mortsel beviel Tamara de Meulemeester voor de derde keer op rij van een kerstkind, de kersverse moeder en vader Peter werden ouders van zoon Siebe. Zusje Romy en broertje Elias vierden tegelijk hun verjaardag.

Eén antwoord op “Kerstkindjes”

Reacties zijn gesloten.