11 antwoorden op “Kort nieuws 23 juni 2012”

 1. Ik weet niet zo goed wat ik van die retro namen moet vinden. Eigenlijk vind ik ze super leuk, maar ik denk ook wel dat je als puber niet zo blij bent met zo’n naam. Met Aagje, Neeltje, Josje en Koosje is ingeval niks mis.

 2. Ik ben het helemaal eens met Elisa. Geweldig die je en tje namen. Ik kan nog wel even doorgaan: Dirkje, Teuntje, Guusje, Daantje, Gijsje, Lotje, Tijntje, Antje etc. Drie dochters mochten we krijgen en niet een heeft een je of tje naam omdat mijn man het allemaal niks vindt Helaas….. Een van de kinderen wordt wel heel vaak Neeltje genoemd, maar officieel heet ze Nele.

 3. Ook heel mooi!
  Ben dan erg benieuwd hoe de anderen heten :).
  Ook vrij korte namen? Of eindigend op e?

  1. De anderen heten Jiske en Lore. Toen we bij de laatste wisten dat het wederom een dochter ging worden, heb ik mijn man bijna gesmeekt of het alsjeblieft Dirkje mocht worden. Het was de allerlaatste kans, maar helaas voor mij, ging ie niet overstag. Toen ik dit aan een collega vertelde die Dirkje heet vertelde ze mij over haar naamtrauma. Ze vind het echt afschuwelijk en heeft mij op haar beurt gesmeekt mijn dochter die naam niet aan te doen. Toch weet ik zeker dat Lore Dirkje had geheten als mijn man het er mee eens was geweest.

 4. Leuk! Die namen.
  Ik heb als derde naam Stientje en had liever ook zo van voornaam geheten. En mijn oma hete Grietje en de vrouw van mijn schoonvader Sjoukje. Jantje kan trouwens ook en Trijntje.

 5. Ik vind Chrisje zo lief….
  Durf ik niet hoor!

  Maar met Aagje is wel wat mis vind ik.
  Daar denkt half Nederland ‘nieuwsgierig’ voor.
  Toch?

 6. Die oud-Hollandse retro-namen zijn niet mijn smaak. Maar er zijn ergere namen. Ik zou als kind nog liever Koosje heten dan zo’n ordi-Amerikaanse naam dragen.

  En ik ken een puber-Dirkje die volgens mij heel tevreden is met haar naam. De naam past ook precies bij haar.

 7. Familieleden heten Coosje en Antje.
  Maar aangezien ik in Friesland woon heten heel veel mensen hier: froukje, fetsje, freerkje, sjoukje, ymkje, hiltje, trientje, grietje etc
  Alleen spreken wij die je na een -t als een sje uit.
  Dus neeltsje, trientsje, hiltsje etc 😛
  Jaja, ook niet mijn smaak hoor!
  Hou meer van de Nederlandse uitspraak en van de wat mooiere tje/je namen.

  1. Ik ken een meisje dat Grytsje heet en zij komt ook uit Friesland. Dat spreek je dus inderdaad hetzelfde uit als Grietje, maar dan inderdaad met een ‘s’ op het einde erbij geplakt.
   Het is ook niet echt mijn smaak, maar dat zijn Oud-Hollandse namen sowieso niet echt. Al vind ik het ook niet vreselijk en sowieso veel beter dan sommige van die ordi-Amerikaanse namen (zoals hierboven al ergens gezegd).

 8. Mijn middlename is Dirkje. Zal ik het na jaren van schamen dan binnenkort vrijuit kunnen noemen?

  1. Ik vind Dirkje geweldig! Dan zie je toch echt een struise dame voor je, zeker geen doetje.

Reacties zijn gesloten.