Marinka’s Maandoverzicht (1)

Marinka heeft vanaf oktober alle in Twente geboren kinderen bijgehouden in een excelbestand, een hobby die ik vorig jaar heb opgegeven vanwege teveel werk.

Erg fijn dat zij het heeft ‘overgenomen’! Het ligt in onze bedoeling maandelijks een overzicht te plaatsen van de meest gegeven namen, en wellicht een paar bijzondere namen uit de lijst te lichten.

—————————————————————————

In oktober 2007 werden in de Overijsselse regio 532 kinderen geboren, waaronder – en dat is uitzonderlijk – meer meisjes dan jongens.

Sem, Tygo, Marijn, Max, Stijn en Thomas kwamen ieder minstens vier keer voor. Net als in heel Nederland zijn vooral korte voornamen in de mode: naast de topnamen werden bijvoorbeeld ook Bas, Bjorn, Guus, Jip, Joep, Lars, Luc/Luuk, Mart, Mees, Mike, Rick, Stan, Sven en Tim meerdere keren gegeven.

Bij de meisjes  was Lieke de topper, maar ook Julia, Laura, Lynn, Maud, Nienke, Sanne en Sophie waren in trek. Hier overheersen de zoete namen: Daantje, Femke, Flore, Jasmijn, Linde, Lotte, Maartje, Mette en Mirthe/Myrthe.

Opvallend is dat relatief zeldzame jongensnamen als Duuk, Jelte, Joshua, Jurre, Mauro, Mehmet, Mika, Mirac en Wes ieder twee keer werden gegeven.

Bij de meisjes vond Marinka opvallende namen als Amanda, Carmen, Gabriëlla, Jet en Valerie twee keer in de lijst terug.

3 antwoorden op “Marinka’s Maandoverzicht (1)”

Reacties zijn gesloten.