Maybelline

Vorige week was ik op een feestje waar een vriendin haar nieuwe mascara moest buzzen.

Ik had nog nooit van het fenomeen gehoord, maar braaf testten we allemaal een nieuw kohlpotlood en nieuwe Define-a-Lash mascara van Maybelline.

Ik moet zeggen dat de gifgroene dingen me wel aanspraken (de mascara was gewoon zwart, schrik niet), maar ik ben een groot mascarafan en als zowel verpakking als goedje me aanspreken, ben ik verkocht. Alleen wel errug zwart, alleen geschikt voor very smoky eyes.

Maar goed, daar wilde ik het niet over hebben. Ik bedacht me dat Maybelline eigenlijk een geweldige meisjesnaam zou zijn: niet voor mezelf, maar wel voor de liefhebbers van voornamen als Chanel, Armani en Mexx.

Tot mijn verbazing blijken er meerdere meisjes met deze naam  te zijn in Nederland. En niet eens alleen maar geboren na de “Een beetje van Maggi, een beetje van jezelf” “Maybe she’s born with it, maybe it’s Maybelline” reclames (1991).

In Nederland wonen twee meisjes die Maybe heten (wat hier niets mee te maken heeft, maar grappig is het wel), één Maybeline, vijf keer een Maybelline en één Mayberly.

Maybelline is een verzinselnaam van T.L. Williams, die in 1915 een mascara voor zuster Mabel maakte. Hij combineerde haar naam met een van de ingrediënten: vaseline.

Eén antwoord op “Maybelline”

  1. En Chuck Berry was het volgens mij die het liedje ‘Maybelline’ maakte, daarmee weten we zeker dat het inmiddels een meisjesnaam was geworden.
    Immers: ‘Oh Maybelline, why can’t you be true…’ gaat allicht niet over de kwaliteit eyeliner.

Reacties zijn gesloten.