Milan Is De Mooiste “belgische” Jongensnaam

De "vraag van de week" was eerder een "vraag van de drie weken" geworden, maar dat kwam het aantal stemmen in elk geval wel ten goede.

Bijna 1.000 lezers beantwoordden de vraag: Wat is de mooiste Belgische jongensnaam?, te kiezen uit de nationale top 10.

Milan
Niet verrassend waren de namen die ook in de Nederlandse toplijsten staan het meest in trek: Milan, Lucas en Noah trokken bijna de helft van de stemmen.

Opvallende uitzondering was Thomas, die maar net-aan bovengemiddeld scoorde, terwijl de naam in Nederland al (veel te) lang boven in de lijst staat.

En jullie verbaasden met het grote aantal keren dat er voor Nathan en Maxime werd gekozen. Prachtige klassieke namen, maar niet erg populair in Nederland.

Wellicht voorspelden jullie de toekomst? Of waren er deze weken veel Belgen op mijn blog?

Twee van mijn favorieten, Arthur en Louis deden het veel minder goed. Iets te veel associaties met oude mannen als Arthur Dokters van Leeuwen en Louis van Gaal, vermoed ik.

Ik denk liever aan Arthur van Schendel en Louis Couperus. Allebei dood, dus leeftijdloos. Anderzijds, Milan Kundera is oud & springlevend. Theorie weer verworpen…

Mohammed staat in NL ergens in de top 20, althans als je Mohamed en Mohammed bij elkaar optelt. Maar degenen die die naam voor hun kind overwegen, zie ik hier niet zo vaak. Jammer eigenlijk.

En dan Simon. Arme Simon. Deze jaren zestig en zeventig naam is definitief uit. Het is wachten op onze kinderen, die de naam welicht wel weer weten te waarderen.

Milan [18.7%]
Lucas [16.5%]
Noah [16.5%]
Thomas [12.3%]
Nathan [12.2%]
Maxime [9.2%]
Arthur [7.8%]
Louis [4.0%]
Mohamed [2.6%]
Simon [0%]
Stemmen: 998

Stem deze week op de mooiste Belgische meisjesnaam: Clara, Emma, Julie, Laura, Lea, Louise, Luna, Manon, Marie of Sarah?