Mohammed Populairste Naam In Héél Engeland

Als je de verschillende spellingen van Mohammed in Nederland bij elkaar optelt, komt de naam misschien net aan in de top 20.

In de grote steden is dat anders: in in ieder geval Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaat Mohammed al zeker 15-25 jaar aan top. Maar alle ouders die buiten deze plaatsen kinderen krijgen, gaan vooralsnog voor Tim-Tom-Rick-Nick-Sam-Sem, daarmee vooralsnog geen plaats makend voor exotischer voornamen.

Opmerkelijk is daarom de constatering van The Times dat Mohammed dit jaar waarschijnlijk Jack van de eerste plaats zal dringen. Niet alleen in immigrantensteden als Manchester of Liverpool, maar in héél Groot-Brittannië.

De krant telde daartoe alle verschillende spellingswijzen van de naam Mohammed bij elkaar op. In aflopende volgorde van populariteit: Mohammed (2.833 jongens in 2006), Muhammad, Mohammad, Muhammed, Mohamed, Mohamad, Mahammed, Mohammod, Mahamed, Muhammod, Muhamad, Mohmmed, Mohamud, Mohammud (5).

(En dan mis ik nog alle Muhamet-met-een-t spellingen, die in NL vaak voorkomen…)

De Engelse jongensnamenlijst over 2007 ziet er waarschijnlijk als volgt uit: Mohammed, Jack, Thomas, Joshua en Oliver.

Het zal wel weer de nodige onnodige debatten oproepen over immigratie en islam, maar alleen al voor de statistieken en de naamkunde is het interessant genoeg!