Naam in het nieuws: Sienna

Supermodel Adriana Lima en haar basketbalechtgenoot Marko Jaric hebben opnieuw een dochter gekregen: Sienna. Ze hadden al een dochter Valentina.

Sienna is typisch zo’n naam die het in Nederland beter doet op papier dan hardop uitgesproken. Althans, hier in Amsterdam is de kans op een lekker zeurderig sie-jjjen-nah nogal groot.

Zonder trema lees ik bovendien eerder sie-naa. Hoe dan ook, Sienna, Siënna en Syenna zijn hier nooit écht aangeslagen.

Een jaar of tien geleden begon de filmcarrière van actrice Sienna Miller en nadat ze in 2004 een relatie kreeg met acteur Jude Law kwam haar naam steeds vaker voorbij in de roddelbladen.

Op dat moment werden ook steeds meer Nederlandse meisjes Sienna genoemd. In 2010 kwamen er 135 kleine Sienna’s bij. Vorig jaar waren ouders het – tegelijk met het definitieve einde aan de relatie tussen Miller en Law – echter ineens beu: nog maar 73 meisjes kregen deze naam.

Populariteit meisjesnaam Sienna

PS Sienna Miller werd deze zomer zelf moeder van een dochter Marlowe.

18 antwoorden op “Naam in het nieuws: Sienna”

 1. Vind de naam in Nederland inderdaad ook niet echt mooi en bijna ordinair.
  Maar dat vind ik van de meeste “plaatsnnamen”. Denk Paris, London, Chelsey zijn toch echt namen van kinderen van celebrity voetballers. Een uitzondering is Florence. Is daar trouwens niet al een topic over geweest?

  1. Het is jammer dat sommige namen op een gegeven moment als ordi worden beschouwd. Voornamelijk omdat het vaak de celebrityouders zijn, die deze namen kiezen voor hun kinderen en je dan al gauw en beeld gaat vormen, zoals Paris Hilton. Terwijl de naam Paris een mythologische jongensnaam is. Mijn nichtje -die als achternaam Stad heeft- is ook bezig met een lijstje steden-namen voor kinderen. Persoonlijk vind ik geografische namen wel mooi en er is nog keuze genoeg dan Paris, Londen, Luca of Sienna.

 2. Siena, Sienna (zo vaak in Nederland gespeld) hoort geen trema op het is een plaats in Toscane die je op zijn italiaans uitspreekt.

 3. Ik vind Sienna helemaal niet zeurderig klinken, juist lief en romantisch. Maar ik vind hem ook tegen het ordinaire randje aanzitten. Neemt niet weg dat hij niet leuk is.

 4. Valentina en Sienna, vind het wel leuk klinken samen. Valentina vind ik een mooie (2e) naam.

   1. Ik kreeg dit jaar ook een geboortekaartje van een jongen die Sienna heet. Ik vind het daarom een onbestendige naam

 5. Ik vind Valentina een prachtige naam. Een weinig gehoorde klassieker.
  Sienna is een stuk minder mooi. Inderdaad een beetje zeurderig en op het randje van ordinair.

 6. Ik vind Sienna een mooie naam, je moet het alleen kunnen uitspraken ( op zn italiaans) dat maakt de naam mooi. Valentina/Valentino is altijd een van mijn favo namen geweest, die staan zeker op het namen lijstje bij mij voor als ik een dochter of zoon krijg.

 7. Voor een Italiaans of donker type vind ik het wel oké, bij een Nederlands of Vlaams kind vind ik het al snel wat ordinair inderdaad. Zeker met de platte uitspraak die je dan heel vaak krijgt.

  Overigens zou het niet bij me opkomen Sie-na te zeggen, de stad Sienna wordt ook zonder trema geschreven, dus als ik moet kiezen tussen Siënna en Sienna ga ik voor de tweede optie.

   1. ben nergens ingetrokken, ik ben hier gewoon geboren. Alhoewel, mischien moesten ze wel aan me trekken tijdens de be0;8ling&#l23vain dat geval ben ik dan weer wel Nederland ingetrokken.

 8. Ik zelf heet siènna, en snap dat mensen moeite hebben met uitspraak
  zeg je sjenna of sie jenna Maar ordinair?? vind ik echt de grootste onzin

 9. Ik heet Siena al 72 jaar meeste mensen vinden het apart.

Reacties zijn gesloten.