Noah, Zoe, Otis en Juno

Ik “prik” al lange tijd mee op het namenprikbord (nu wat minder), net als Caroline, de moeder van toen nog alleen Noah en Zoé.

Juno Noah en Zoé kregen er niet zo lang geleden een (inmiddels peuter)broertje Otis bij. En deze week arriveerde hun zusje Juno Olivia.

Juno staat ook al eeuwen op mijn lijstje, een stuk pittiger dan veel van de op dit moment populaire meisjesnamen.

De naam heeft ook een prachtige geschiedenis. Bij de Romeinen was het de naam van de beschermgodin van de vrouw, het
huwelijk en de geboorte. De maand juni was aan deze godin gewijd.

7 antwoorden op “Noah, Zoe, Otis en Juno”

 1. Namen met een 0 vindt ik niet zo (als ze er op eindigen) otto en onno vind ik bijv. ook hele lelijke lompe namen.

 2. Ik vind het echt een super combinatie! En een super mooi kindje 🙂

 3. Net als Heartbeat ben ik niet weg van namen die eindigen op een -o. Verder vind ik namen op een -o ook helemaal niet vrouwelijk, voor meisjes. Olivia daarentegen vind ik wel prachtig. De combinatie van de namen vind ik wel oké.

 4. Hoi Emma, leuk dat je ons gezinnetje noemenswaardig vond voor je site. Ik vind het zelf heel erg leuk om het rijtje namen zo te zien en ben erg trots, op elke naam apart maar ook op de combinatie (alhoewel dat voor mij nooit belangrijk is geweest). Dat er uiteindelijk een ‘o’ in elke naam voorkomt is echt toeval, klaarblijkelijk houden wij erg van de o-klank. Maar we hebben er echt niet bewust naar gezocht. Als Juno een jongen was geweest, had ze namelijk Kaja geheten.

 5. Tonique, hartelijk gefeliciteerd met Juno! Prachtige naam! Ik prik de laatste tijd niet meer zo veel, ben hartstikke druk..
  Echt hele leuke namen hebben je kinderen! 😀 Prachtig!
  Geniet ervan meid!

 6. De naam Juno vind ik op zich wel OK, maar ik associeer -o namen toch meer met jongens dan met meisjes.

  De naam Otis vind ik overigens wel helemaal super, die naam stond bij mij ook hoog op mijn lijstje, maar werd door man-lief gevetoot.

Reacties zijn gesloten.