Noemt Idols Winnares Raffaela Dochter ‘beautiful(l) Hope’?

Eind januari werd zangeres Raffaëlla nog voor rotte vis uitgemaakt door Idols-jurylid Henkjan Smits.

Schande: hoe kon NL haar serieus nemen als aanstormend talent, terwijl ze het waagde om midden in de Idolsopnamen zwanger te raken? En dan nog wel van een kerel die ze net had ontmoet, ene Paul?

Raffaëla won desondanks (zo u wil: dankzij) en ze beviel vanochtend van een dochter met de naam die vermoedelijk Beautiful Hope luidt.

Bizar genoeg zal de roepnaam Beau zijn.

Hoe spreken ze dat dan uit: Bjoe? Of moet ik Beautiful lezen met de uitspraak Boo-tieful, opdat Beau weer Boo is?

Naast deze Beautiful trof ik de afgelopen jaren aan in NL: Charity, Definitly (sic!), Destiny, Faith, Hope, Infinity, Justice, L’Geni, Love, Magic, Modesty, Mystique, Passie, Patience, Precious, Promise…

Misschien geschikt voor een angorakat, maar niet voor een kind.

= Met dank aan webloglezeres Noortje =

[EDIT 30-8-06]: De officiële namen van het kind zijn naar verluidt Beautifull Hope Is The Truth. Het is maar de vraag of dit door de ambtenaar van de burgerlijke stand wordt goedgekeurd.

[EDIT 8-9-06]: De naam is uiteindelijk Beautifull Hope geworden. Roepnaam onbekend.

10 antwoorden op “Noemt Idols Winnares Raffaela Dochter ‘beautiful(l) Hope’?”

 1. Alsjeblieft :p. Ik vind het wel een rare naam hoor, ik denk dat ze het kindje Bjoe noemen, want Boo lijkt me dan ook weer zo vaag als je Beautiful heet.

 2. Ik vind het maar niks, die namen die je allemaal opnoemt. Sowieso houd ik niet van namen die ook een gewone betekenis hebben, van die zelfstandig naamwoorden. In geen enkele taal, ook Nederlands. Zo vind ik Splinter en Storm ook helemaal niks!

  Mag hopen voor het meisje dat deze namen roddels zijn en dat ze dus andere namen krijgt.

 3. Nou, het is al erg genoeg om je kind Definitly te noemen, maar om het woord dan ook nog verkeerd te spellen 🙂

  Ik hoop serieus dat ze haar geen kind Beautiful of Bjoo of andersoortige gekkigheid als naam geeft. Da’s voor zo’n kind later toch verschrikkelijk?

 4. De vader zegt dat de naam in de buurt zit maar dat het nog niet helemaal is! Lekker vaag dus…

  Groetjes,

  Saartje

 5. Ik vind de naam helemaal niet zo raar als ik in de rijtje eronder kijk. Daar zitten namen in die veel gekker zijn. Ik denk dat de roepnaam gewoon beau is.

 6. Deze bovenste reactie is niet van mij!
  Iemand post hier onder mijn naam 😉

  Zelf vind ik de naam helemaal afgrijselijk.

 7. Ik vond dit een belachelijk naam, het is ziek! Ik heb nu al medelijden met dat meisje dat straks gepest gaat worden op school.

 8. wat is da for een kut naam jezus! stel je voor dat haar dochter lelijk wordt dan wordt ze egt gepest met die naam!!!!!!

 9. In het interview met de (story, party, weekend ik kan ze nooit uit elkaar houden :S :D) vertelt ze dat de riepnaam gewoon Beautifull gaat worden en dat ze het niet gaan afkorten, en het wordt dus ook geen Beau 🙂

Reacties zijn gesloten.