Not 4real

[update 8-8-2007]

De ouders van 4Real gaan het jongetje bij de burgerlijke stand waarschijnlijk aangeven als Superman.

Ze blijven het kind zelf wel 4Real noemen en overwegen nog of ze in beroep gaan tegen het besluit van de rechtbank.

[oorspronkelijk bericht 21-6-2007]

Kind mag niet ‘4real’ heten

AMSTERDAM – Een ambtenaar van de Nieuw-Zeelandse burgerlijke stand heeft een stokje gestoken voor de uitgesproken wens van een ouderpaar om hun zoontje ‘4real’ te noemen, omdat er geen cijfers in voornamen mogen voorkomen.

De ouders, Pat en Sheena Wheaton, besloten hun kind de bijzondere naam te geven op het moment dat ze hun liefdesvruchtje voor de eerste keer op een echo zagen en toen pas echt goed beseften dat er werkelijk een baby op komst was, vertelden ze op de zender TV One. ‘For real’ betekent zoiets als ‘heus’ of ‘echt waar’.

"De meeste mensen moeten er een babynamenboek op naslaan om erachter te komen wat een naam betekent", zei Pat Wheaton. "Met deze naam weet iedereen tenminste wat het betekent."

De burgerlijke stand liet weten dat de naam nog niet definitief is geweigerd. De dienst is nog met de ouders in onderhandeling, omdat de regels voorschrijven dat ongebruikelijke namen per geval moeten worden bekeken. Als er niet op tijd een compromis wordt bereikt, krijgt het zoontje de naam ‘real’.

Kinderen moeten in Nieuw-Zeeland binnen twee maanden na de geboorte worden ingeschreven bij de burgerlijke stand.

Bron: De Telegraaf