Olivander-atreyu Gwyddion Ithamar Vitayero

Lezeres Annelies, zelf moeder van Caroline, Bernadette, Kees, Bart, Astrid en Juliëtte, stuurde me vandaag een wel heel bijzondere namenverzameling door. Dank voor de tip!

Ze schrijft: "Ik kreeg nu een geboorteaankondiging in mijn mailbox die ik u niet wil onthouden. Deze
naam heb ik NIET kunnen voorspellen."

Olivander-Atreyu Gwyddion Ithamar Vitayero

Ik ben geboren op xx-xx-2007 en ik weeg 4240 gram.

Ik ben de zoon en het broertje van: Theo en Miranda

Vitaly*, Dennis, Sandro, Sander, Thomas, Jeroen*, Paolo, Verana, Martijn, Ayla en Aisha

Dat is inderdaad een hele mond vol! De namen leken mij op het eerste oog een stel verzinsels, maar zijn (?) dat not mijn plezier niet, alhoewel de spelling nogal eens van de oorspronkelijke namen afwijkt.

De naam Olivander kende ik uit de Harry Potter reeks, waarin Mr Ollivander de toverstaffenleverancier van de school is. Over Atreyu schreef ik in augustus al een stukje.

Gwydion (niet Gwyddion) is in de Welshe mythologie een tovenaar en een halfgod.

In de Torah wordt Ithamar ("palmbomeneiland of -kust) genoemd als priester en leider van een groep kinderen tijdens de reizen van de Israelieten door de woestijn. Itamar is een populaire jongensnaam in het hedendaagse Israel.

Vitayero lijkt me (maar ik ken deze mensen niet) een verwijzing naar zijn overleden broers Vitaly en Jeroen. Mooi.

NB Ik heb de (NL) achternaam van de familie en de geboortedatum van het kind uit privacyoverwegingen niet overgenomen. Hun site vond ik overigens zonder problemen, maar dat is hun keuze.

5 antwoorden op “Olivander-atreyu Gwyddion Ithamar Vitayero”

 1. he leuk weblog zeg!! Ik en mijn man hopen nu zwanger te worden van een tweede kindje.. Onze dochter van 4 heet Nicky Gina.. want Nicky vonden we een korte stoere naam. En Gina hebben we gekozen omdat het op Regina lijkt. (zo heet mijn moeder) In mijn moeders kant van de familie is het namelijk traditie dat de kleindochter naar de oma wordt vernoemd.. dit slaat dus ook steeds 1 kind over (in dit geval ik dus).
  Groetjes,
  Natasja

 2. Wauw, wat veel kinderen! Ik vind de naam van het laatste kindje erg… apart. Dat vind ik ook van de rest van het gezin. Verana, Martijn, Paolo, Aisha, ik had het niet bij elkaar kunnen verzinnen. Zo ook Sandro en Sander, dat lijkt toch enorm veel op elkaar!

  De meisjes van Annelies hebben leuke namen! En Sander, Martijn en Thomas vind ik ook wel oké.

 3. Inderdaad dames…..Een samengesteld gezin , want wie verzint anders twee van diezelfde namen in één gezin:-)

  Groetjes Miranda
  (stief) mama van al die kindertjes:-)

Reacties zijn gesloten.