Ouders Raken Niet Daan-moe

De afdeling Burgerzaken van de gemeente Groningen meldde vandaag dat ouders hun pasgeboren kinderen dit jaar vooral Daan en Anna noemden.

In de eerste zeven maanden van 2006 werd 21 keer aangifte gedaan van de geboorte van Daan.

Achttien meisjes kregen de naam Anna. In 2005 was Anna ook al de populairste meisjesnaam.

Ook de namen Tessa, Amber, Laura en Eva worden vaak aan meisjes gegeven.

Naast het snel saai wordende Daan zijn ook Sven, Lars, Ruben, Jesse, Thomas en Sem in de mode.

In 2005 was Ruben nog de populairste jongensnaam.

7 antwoorden op “Ouders Raken Niet Daan-moe”

 1. Daan en Anna, leuke namen, maar als ze zo populair zijn…

 2. Het is prima om een kind niet op te zadelen met een van de vreemde namen die op dit web-log wel eens voorbij komen. Maar Daan en Anna en ook Emma en Lars zou ik nooit kiezen, gewoon omdat ik weet dat er al zo veel lieve kindjes zijn die zo heten!

 3. Ik vind de namen die nu in de Nederlandse top 20 staan, niet bepaald mooi en getuigen ook van weinig fantasie. Een naam als Daan zullen veel ouders wel lekker Nederlands vinden klinken, maar ik denk daarbij vooral aan Daan Schuurmans (de acteur) en denk ook meteen dat de meeste Daantjes uit een relatief kakmilieu komen (een beetje zoals een Diederick).

  Van mij mogen ze die saaie, lelijke namen blijven geven – dan blijven mijn favoriete namen tenminste veilig. Ik moet er niet aan denken dat een van mijn favoriete namen razend populair wordt, want ik ontwijk stelselmatig populaire namen omdat ik niet wil dat mijn kind later met tig andere kinderen met diezelfde naam in een klas zit.

 4. Tsja, ik heb daar bij het uitzoeken van de naam van onze nog ongeboren zoon best wel rekening mee gehouden. Ik wil mijn kind geen ‘rare’ naam geven, maar ook geen naam waarvan er al ik-weet-niet-hoeveel rond lopen. Dus de naam die we nu hebben komt wel met enige regelmaat voor, maar staat niet in de top 100 ofzo.
  Eigenlijk wou ik een jongen altijd Milan noemen (naar de schrijver Milan Kundera), maar toen dat etterbakje in GTST ineens opdraafde besloot iedereen dat het een mooie naam is.. ik vind het nog steeds een mooie naam, maar het feit dat ie zo vaak voorkomt, is voor mij echt een reden geweest om niet voor die naam te kiezen.

 5. Lia, als je kind geboren is, wil je dat dan even melden op deze site. Ik zou dat erg leuk vinden, ik ben benieuwd welke naam je dan wél uitgekozen hebt.

 6. Het wordt wel saai als iederéén hun kind die namen geeft!

 7. Leuke weblog!
  Toen mijn zoon (Milan) geboren werd was die naam nog niet zo populair volgens mij… hij wordt dit jaar 8…
  Ik had (ook) gehoopt dat hij een aparte naam zou hebben, maar helaas hoor je deze naam nog veel vaker nu.. maarja, hij heet zo, en ik vind het nog steeds een leuke naam!
  Grtjs, Peetjuh

Reacties zijn gesloten.