Populairste Hondennamen In New York

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik dit bericht las. Het is natuurlijk al bijzonder dat het New York Health Department ieder jaar de meest gegeven kindernamen naar etniciteit publiceert, maar dat ze ook doen voor hondennamen (en -rassen) is weer wat anders.

In New York werden in 2005 101.274 vergunningen afgegeven voor het houden van een hond (naar schatting 75 procent wordt niet geregistreerd overigens).

Ruim 1.200 van hen werden Max genoemd. Ook Lucky en Princess waren in trek, evenals Rocky en Buddy. De top 5 is daarmee sinds 2004 ongewijzigd gebleven.


Voor de liefhebbers: de meeste honden in New York zijn – niet erg verrassend – van een "gemengd ras", gevolgd door Labradors.

Afschuwelijk genoeg (ja ja, het zijn vaste heeele lieve honden van het soort doet ie anders nooit hoor) staan pitbulls op de derde plaats van meest gehouden honden in de drukste stad van Amerika.

Anderzijds: op de vierde plaats staat de Shih Tzu. Ik moest eerst even googelen om uberhaupt een idee te krijgen van wat voor hond dit is. Het blijkt de klassieke langharige hond te zijn die geboren wordt inclusief roze strikje boven op het hoofd.

Maar goed, terug naar die namen. Freakonomics heeft alvast wat voorwerk gedaan en constateert dat sommige mensennamen blijkbaar erg goed werken voor honden en anderen juist helemaal niet.

Zo staat Max op plaats 165 van meest gegeven jongensnamen over de afgelopen 15 jaar. Princess, Lucy en Daisy zijn relatief populaire meisjesnamen.

Echter: honden die Michael, Jacob, Emily of Kate heten zijn uitermate zeldzaam. En gelukkig vind je ook niet veel kinderen die Lady of Shadow worden genoemd.

Dat zou je ook van Coco kunnen zeggen, maar dan moet ik meteen denken aan Coco Arquette, de 2-jarige dochter van Friends-ster Courteney Cox en acteur David Arquette. Maar deze mensen kunnen zich een dierennaam als voornaam waarschijnlijk beter permitteren dan het gemiddelde gezin.

1. Max (165)
2. Lucky
3. Princess (738)
4. Rocky (965)
5. Buddy
6. Coco
7. Daisy (149)
8. Lucy (174)
9. Lady
10. Shadow

3 antwoorden op “Populairste Hondennamen In New York”

 1. cool mijn beste poezen naam is max en beste honden naam is lizzy vindt ik tenminste!

 2. top 10 hondennamen delfzijl nederland!
  1:Lizzy
  2:spikey
  3:dribbel
  4:jack
  5:mailo
  6:maaik
  7:rocky
  8:joé
  9:kees
  10:kevin

 3. top 10 poezennamen delfzijl nederland
  1:”Max
  2:Shumi
  3:Rocky
  4:Tira
  5:Minoes
  6:Loesje
  7:jessi
  8:truus
  9:thijsje
  10:snoesje

Reacties zijn gesloten.