Populairste Namen In Amerika In Kaart

Ik heb geprobeerd hetzelfde voor Europa te doen, maar er zijn te veel verschillen. Fascinerend!

Met dank aan Lemoniade, die de kaart maakte er een uitgebreide uitleg bij geeft op mijn op-een-na favoriete namenprikbord.

3 antwoorden op “Populairste Namen In Amerika In Kaart”

  1. Zo kun je ook een beetje de verhouding maken; inkomen-naamkeuze. Wat mij opvalt is dat in de rijkere gebieden (het oosten, Texas en Californië, dat klopt toch wel een beetje), dat ze daar de naam Emily veel aan meisjes geven. Al verschillen de namen op zich ook niet zo veel in stijl. Ik vind Emma, Emily, Sophia, Olivia en Ava allemaal een beetje hetzelfde. Het past wel bij elkaar. Madison valt er dan een beetje uit voor mij. (Die naam vind ik ook niks. De andere namen vind ik wel leuk) Welke naam is eigenlijk het populairst? Emma of Emily? Wordt wel veel gegeven, zeg…

  2. Wat een opmerkelijke eenheid in zo’n uitgestrekt land! Deze informatie zou voor mij reden zijn om mijn dochter géén Emma of Emily te noemen. Maar blijkbaar werkt dat in de Verenigde Staten niet zo. Ben het eens met vorige schrijver: de namen passen bij elkaar kwa stijl. Ik vind Madison overigens wel leuk. Alyssa is mijn minst favoriete naam. Gelukkig weten we dat er ook veel bijzondere namen worden gegeven!

  3. Ik vind Olivia een geweldige naam. Maar dat het zo populair is in Amerika had ik nooit gedacht….. 🙁

Reacties zijn gesloten.