Prinses Maxima Bevalt Van Derde Kind

[update 22.50 uur] Het is een meisje! Ruim vier kilo, gezond en wel, om 22.00 uur vanavond, aldus een "dankbare" prins W-A.

De naam wordt morgenochtend om 8.15 uur later deze week bekend gemaakt!

Willem_alexander_derde_dochter_1

Via o.a. Anja en Marjolein, die vast ook vaak F5 deden op nu.nl 🙂

——————————————————————————————–

[**19.00 uur] Althans, zoveel staat vanavond te gebeuren, aangezien ze vanmiddag om 15.45 uur in het Haagse Bronovo ziekenhuis is opgenomen.

(nee, ik heb dus geen vers nieuws :-))

Onze aanstaande koning Willem-Alexander Claus George Ferdinand ("Alex") en zijn Argentijnse vrouw Máxima Zorreguieta kregen eerder twee dochters.

In 2003 werd onze erfprinses geboren: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, die in de wandelgangen Amalia wordt genoemd.

Catharina, Amalia en Victoria zijn echte koninklijke stamboomnamen, op diverse plaatsen te vinden.

Beatrix is haar oma aan vaderszijde en Carmen haar oma aan moederszijde.

Hun tweede spruit, uit 2005, is Alexia Juliana Marcela Laurentien: vernoemd naar respectievelijk haar vader, haar overgrootmoeder aan vaderszijde, haar moeders peettante en haar tante.

De namen voor een derde kind?

Ik hoop op Aurelia voor een meisje en iets Willem-igs voor een jongen.

Vorige keer gokte ik op Florentine, Helena, Leonor of Theresia, met als reservegetallen de internationale en redelijk sjieke namen Charlotte, Frederique, Georgina, Mathilde en Pauline.

Ik vind al deze namen nog steeds plausibel, met uitzondering van Leonor, aangezien de prinsesjes inmiddels een volle nicht(je) met de naam Leonore hebben.

En ik voeg er naast Aurelia voor het "A*ia effect" aan toe: Antonia, Apollonia, Adonia, Andréia, Amarentia, Amandia, Alivia, Asteria, Arsénia. En zo.

Of Anna-Sophia, Anna-Maria, Anna-Livia, met als roepnaam Sophie, Marie of Livia.

Anastasia was ook leuk passend geweest, maar ook dat is inmiddels een direct familielid. Om dezelfde reden maar beter geen Alicia.

19 antwoorden op “Prinses Maxima Bevalt Van Derde Kind”

 1. Voor een meisje iets wat begint met een A en eindigt op ia en dus is Aurelia een goede mogelijkheid.

 2. De naam wordt pas later deze week bekend gemaakt.

 3. Angelica is ook nog een optie, maar misschien te Spaans/Argentijns/Katholiek. Ik denk zelf dat ze voor een combinatie met Anna gaan, Anna-Sophia of Anna-Maria, en dan de roepnaam Anna. Misschien met een n, voor de spaanse touch, Ana dus. Dit ondanks dat er al een achternichtje is, Anastasia die Anna genoemd wordt (dochtertje van Maurits en Marilene). Ik wacht in spanning de aangifte af!

 4. Wat te denken van Albertine-Agnes? Zij was de vijfde dochter van Frederik Hendrik en Amalia van Solms.

 5. Aurelia is een goed gok en dat doe je vaker goed. Zelf denk ik eerder aan een Anna+ combie. Waarin Anna-Sophie een voorkeur heeft. Verder kan ook nog Astrid om de goede band met Belgie te benadrukken. Maar hoe spreek je dat uit in het Spaans :).

 6. of nog erger: Analia, hahaha!!
  Nee…. ik stem op Theresia!

 7. Ik had zelf al een tijdje Claudia in gedachten. Eindigt ook op -ia, heeft een historische achtergrond (Claudia van Chalon, maar wel heel ver weg) en is ook in het Spaans goed uit te spreken.

  Mijn moeder gokt op Sophia. Deze naam doet het internationaal goed en is koninklijk.

  Ik ben benieuwd, nog twee daagjes wachten, spannend!

 8. Tja ondanks dat het wel erg fout is…past Alicia wel in het rijtje!
  Aurelia vind ik ook mooi, maar is wel langer dan Amalia en Alexia…
  Anastasia zou ook kunnen maar is ook langer…

 9. Ik denk Frederica of Carlotta, maar waarschijnlijk wordt het weer zo’n “net-niet”, semi-chique strikjesnaam zoals Alexia. Toen haar naam bekend werd gemaakt was ik ook al zo teleurgesteld; ik bedoel: als je perse Alexander wilt vernoemen, doe dan gewoon Alexandra of Alessandra. Maar probeer er dan niet nog eens zo’n semi-individuele draai aan te geven. En het is ook zo inspiratieloos: vernoemen naar de vader! Alsof ze na 1 kind al geen fantasie meer hadden. Nu maar hopen dat ze deze baby geen Maximiliana of Maximilienne noemen!!! *gruwel*

 10. Heb ook aan Anna-Maria gedacht, maar dat is waarschijnlijk te katholiek. Anna Sophia kan natuurlijk ook. Maar ik denk toch niet dat het kind de roepnaam Anna krijgt, gezien het achternichtje met die roepnaam.

  Aurelia vind ik zeker een goede gok, ook drie lettergrepen en eindigend op -ia, dus goed passend bij Amalia en Alexia. Hoewel ik die namen eigenlijk ook al te veel op elkaar vind lijken.

  Misschien doorbreken ze het A-stramien nu wel en komen met een totaal andere naam. Maar dan zou ik het al helemaal niet weten…

 11. Nog even een toegift voor wat betreft Claudia, dit stamt af van Claudius waar ook de naam Claus vandaan komt. Het is dan ook een vernoeming naar de opa die het geboren meisje nooit heeft mogen kennen.

  Kan haast niet wachten tot morgen!

 12. Amalia, Alexia en Aliana?? klinkt toch ook wel leuk..?

Reacties zijn gesloten.