Prinses & Silver

Lezeres Peggy dacht begin augustus een bijzondere naam voor haar pasgeboren dochter gevonden te hebben. Met het pittige Isis zat Peggy misschien wat aan de 2007-kant, maar het is inderdaad geen doorsnee naam.

Echter, haar keuze viel in het niet bij de namen die haar buur-moeder in het ziekenhuis uitkoos voor haar meisjestweeling: Prinses en Silver.

De (prachtige) meisjes hebben niet alleen opvallende voornamen gekregen, maar ook opmerkelijke tweede en derde namen. Ze dragen beide dezelfde tweede naam (Roan) en zijn ieder naar een van hun oudere broers (Swen en Lars) vernoemd.

Dat wil zeggen: Swenson en Larsson betekenen respectievelijk zoon van Swen en zoon van Lars, maar we zullen voor het gemak even vergeten dat het dochters van Ronald betreft.

Prinses Roan Swenson en Silver Roan Larsson zullen voor wat hun namen betreft in elk geval niet snel over het hoofd worden gezien.

Er woont (op onze koninklijke prinsessen na) geen andere Prinses in Nederland, voor zover ik kan nagaan. Ik vond (geboren tussen 1983 en 2006) wel vijf meisjes genaamd Princes (sic) en 30 exemplaren met de naam Princess.

Onze Prinses en Princesses maken overigens een goede kans op een huwelijk met een Prince (70 stuks) of zelfs een King (53 heren). Voor een echte Prins moeten ze wat beter hun best doen, daarvan zijn er maar vier in Nederland.

Silver komt met enige regelmaat voor: sinds de eeuwwisseling worden er jaarlijks zo’n vijf tot tien jongens met deze naam geboren (53 tussen 1983 en 2006) en enkele meisjes (in totaal 32 tussen 1983 en 2006).

Dank voor de tip Peggy!

7 antwoorden op “Prinses & Silver”

  1. Silver kan ik me nog voorstellen, maar Prinses? Wat als het een heel stoer meisje wordt? Die wil dan vast niet met ‘prinsesjes’ geassocieerd worden.
    Nou ja, ieder zijn voorkeur…

  2. De namen zijn niet mijn smaak. Prinses en Silver vind ik als combi echter wel leuk!

  3. Blijft voor Prinses de achternaam Prins als witte prins te ontmoeten een grotere kans

  4. Ik vindt Silver een best leuke naam maar Prinses vreselijk, Silver & Prinses zijn samen wel superleuk!

Reacties zijn gesloten.