Programmeur Vernoemt Dochter Naar Windows Vista

Als je denkt dat je alles gehad hebt, vind je het verhaal van een programmeur die zijn zoon Dev Orion Simser wilde noemen.

Dev staat voor Developer (‘ontwikkelaar’) en Orion (naar het sterrenbeeld); Simser is de achternaam. De initialen spellen DOS, ook geen onbekende term in computerland.

De aanstaande vader en moeder bleken echter een meisje te krijgen, en besloten dat het kind recht had op een “upgrade” van de eerder gekozen technische naam: Vista Avalon Simser is inmiddels drie weken oud.

Vista is niet alleen de laatste versie (“upgrade”) van besturingssysteem Windows, maar is ook nog eens afgeleid van het latijnse woord voor ‘zicht’, en zoals de vader zegt “My daughter is a sight.”

Vader Bill houdt vol dat Avalon niet is gekozen vanwege de gelijknamige codenaam voor Windows Presentation Foundation. Zijn vrouw en hij wilden een unieke naam en iets dat bij Vista paste.

Avalon is het paradijs waar Arthur na zijn dood naar toe werd gebracht; het is een schiereiland van Canada en de naam van een Druidic site in Glastonbury, Engeland. “This just became the name we wanted for our daughter and it stuck.”

De ouders krijgen twee soorten reacties op de bijzondere namenserie: “Oh, heb je haar vernoemd naar een besturingssysteem?” of “Oh, dat is echt een mooie naam!”

Zelf denken ze vooral voordelen te zien in het vernoemd zijn naar “een van de duurste besturingssystemen in de geschiedenis”, zoals het feit dat ze de komende jaren steeds hippe spullen zal hebben met haar naam erop, en dat ze de enige scholieren zijn die een of meer “service packs” naar zich vernoemd zal zijn.

“Bottom line, we think it’s a pretty name and it’s hers for life. We like it, and she’s our daughter not yours so deal.”

Beetje defensief slotpleidooi, en niet echt nodig, lijkt me. Lekker stevige naam, Vista. Niks mis mee.