Ruud Van Nistelrooij Noemt Dochter Moa

Voetballer van Ruud van Nistelrooij en zijn vrouw Leontien zijn gisteren ouders geworden van een dochter met de bijzondere naam Moa.

Waar ik alleen denk aan een pootje teveel aan Noa, en verder aan "mwahh (gaat wel)", blijkt een moa een zwaluwachtig vogeltje een dikke vette struisvogelachtige van dinosaurusachtige proporties te zijn (dank Marije en andere lezer(es) voor het rechtzetten van dit subtiele interpretatieverschil :-)).

Het beest leefde tot een eeuw geleden in Nieuw-Zeeland, maar is nu uitgestorven.

Saartje meldt nog dat het meisje naar haar grootouders is vernoemd. Hélène heeft via haar private roddeltamtam gehoord dat Moa’s tweede naam Anette luidt. Zonder-tweede-n-dus.

Het stel houdt zich in het dagelijks leven overigens niet bezig met natuurbescherming, maar met bijdragen aan goede doelen zoals S.O.S. Kinderdorpen via hun Stichting Vrienden van Ruud en Leontien.

7 antwoorden op “Ruud Van Nistelrooij Noemt Dochter Moa”

  1. Dacht eerst dat Moa een tiepvaut was toen ik de titel las, maar het klopt dus echt.
    Ik vind het geen onaardige naam, maar ik zou hem zelf niet hebben gekozen.

  2. Was de tweede naam niet Anette? Tenminste, zoiets had ik gehoord. Ik deel jou associaties, Emma. Ik dacht eerst dat het een typefout was en dat het Noa moest zijn. Later, toen bleek dat het wél zou was, moest ik denken aan mwah… en allerlei -oa woorden (boa, soa, enz…). Ben er dus niet zo weg van. Annette vind ik wel mooi, maar dan zoals ik het nu heb geschreven, dus met twee -n.

  3. Moa is geen zwaluwachtig vogeltje. Eerder een enorme struisvogel!!!! Ik was in NZ en heb een skelet gezien van zo’n enorme vogel. Het was ook het eerste waar ik aan dacht toen ik de naam Moa hoorde.

  4. Sorry mijn naam vergeten te vermelden. Het bovenstaande berichtje was van mij.
    Groeten Marije

  5. Het berichtje over Anette is geplaatst door mij. Ik had mijn naam niet ingevuld, foutje! Ik heb het nog niet bevestigd gekregen, dus ik ben er niet zeker van. En ach ja, van dat vogeltje, het was maar een klein verschil…

  6. Geweldig, lig helemaal in een deuk door Emma’s aanpassing van de beschrijving van de moa. Als het goed is, leidt de volgende link naar een afbeelding van de moa… inderdaad geenszins een zwaluwachtig vogeltje LOL

Reacties zijn gesloten.