Samengestelde voornamen een nieuwe trend?

Nicolette van Dam en dochter Lola-Lily
Nicolette van Dam beviel gisteren van dochter Lola-Lily (foto: Wikipedia)

trend onder Bekende Vlamingen constateerden we al eerder: dubbele voornamen.

In Nederland leek dat voorbehouden te blijven aan wat beideomavernoemers en oudgelders, maar daar komt wellicht verandering in.

De afgelopen maand werden 14 Bekende Baby’s geboren, waarvan zeven meisjes. Maar liefst vijf van hen kregen een samengestelde naam!

Vlaams nieuwsanker Ann-Sofie Sabbe koos voor het klassieke Marie-Lou en presentatrice Cathérine Vandoorne voor het modernere Ella-Noor.

In Nederland noemde politica Sabine Uitslag haar dochter lekker zwierig Anna-Belle. Het muzikale echtpaar Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren kon niet kiezen tussen twee van de populairste babynamen in Nederland en maakte er Emma-Sophie van.

Vandaag werd daaraan Lola-Lily toegevoegd, dochter van presentatrice Nicolette van Dam. Ik vind het nogal een tongbreker, maar het klinkt wel vrolijk!

21 antwoorden op “Samengestelde voornamen een nieuwe trend?”

 1. Zelf vind ik Lola een beetje ordinair, krijg gelijk dat jaren 80 liedje in mijn hoofd met een andere tekst die iedereen op de lagere school zong. Maar misschien ligt dat aan mij?

 2. Een paar L-en te veel in Lola-Lily. Ik verstond eerst Nola-Lily en dat vond ik nog wel aardig.
  Misschien hadden ze het meiske beter ELLEN kunnen noemen, met zoveel van die letters in haar naam…

 3. Lola doet mij ook aan dat liedje van THE Kinks denken 🙂 vind een samengestelde voornaam bést mooi, maar Lola-Lily is iets té naar mijn smaak.

 4. Wat is Ella-Noor een ontzettend leuke naam zeg!
  Tis dat er hier geen derde dochter meer komt..
  Anna-Belle, zou ik zelf eerder als Annabelle spellen.
  En Lola-Lily is voor mij ook een tongbreker en iets te veel van het goede,
  alleen Lily of Lilly vind ik heel erg leuk! Maar Lola niet zo en samen..nee..

 5. Toen ik las van de geboorte van Nicolette haar dochtertje dacht ik ‘alweer een streepje…’. Ik vind de namen eerlijk gezegd niet bij elkaar passen. Weet niet wat wel een leuk ‘alternatief’ zou zijn.

 6. Marie-Lou, Ella-Noor en Emma-Sophie vind ik stiekem best leuk! Annabelle zou ik zo schrijven, maar Isabelle toch mooier. Lola-Lily…Leuk in je kindjaren, maar zodra je zestien bent vinden mensen de naam alleen maar ‘schattig’. En of je daar nou blij mee moet zijn als je zestien bent…

 7. Ik vind het leuk, mijn dochter heet ook Lola.
  Ik dacht ook dat Lily een tweede naam is en de roepnaam gewoon Lola. Maar als er een streepje tussenstaat, dan hoort het wel echt bij elkaar.

 8. Ik vind dat streepje niet zo mooi ‘zien’. Ik vind Marielou en Annabelle zo veel mooier, maar dat verandert natuurlijk niets aan de uitspraak.
  De naam Lola-Lily is inderdaad een echte tongbreker.
  Benieuwd hoe de volgende Bekende Baby’s zullen heten..

 9. Ik vind streepjesnamen sowieso niet zo mooi. Dat streepje staat zo lelijk vind ik. Maak er dan twee aparte namen van en doe dat beide als roepnaam.
  Lola-Lily is inderdaad een tongbreker en ik krijg gelijk associaties voor me met een lief, blond meisje met suikerspin-roze Lolita-jurkjes en strikjes in het haar. Zul je straks zien dat het een tomboy wordt… xD Maar goed, als de ouders en natuurlijk het meisje zelf het maar mooi vinden! Voordeel van zo’n naam is wel dat ze later altijd een van de twee namen als roepnaam kan gaan gebruiken als ze Lola-Lily zat is.

 10. Lola-Lily … Vandaag de dag wordt inderdaad vaak een naam gekozen die past bij kleine, schattige kindjes, maar tussen je 18e en 92e is een dergelijke naam niet echt een succes lijkt mij. Wordt veel te weinig over nagedacht, ze apen elkaar allemaal blindelings na. Ik hou daarnaast persoonlijk niet van samengestelde namen, het komt op mij altijd over alsof je geen keuze kunt maken. Plaats dan die extra naam los naast de roepnaam (zonder streepje), zoals bijvoorbeeld bij doopnamen.

 11. Vind Ella-Noor een hele mooie naam had mooi bij mijn favoriete Sara-Noa en Fleur-Sophie gepast. Helaas vind manlief de streepjesnamen overdreven, dus mijn dames hebben slechts een naam gekregen…

 12. Ik ben op zich niet zo’n fan van de streepjes-namen, maar ik zie bij Lola-Lilly niet per se een meisje-meisje. Kan wel, maar het staat ook wel bij een heel stoer eigenwijs meisje, vind ik.

  1. Ik las op internet dat Lily de naam van de moeder van Nicolette is. Wel een mooie vernoeming in dit geval 🙂 Al zou ik dan gaan voor de roepnaam Lola.

 13. Streepjes-update! Voetballer Daniel van Buyten had al een dochter Lou-Ann en is sinds dit weekend ook vader van Lee-Roy.

 14. ik heb echt iets tegen streepjes namen, echt NIET mijn ding. Ik vind het gewoon zo stom. Ik denk altijd dat die mensen niet kunnen kiezen en dus maar voor een dubbele naam met streepje kiezen, neuh niet aan mij besteed. Geen enkele uitzondering, ik vind ze stuk voor stuk stom. Ook als er geen streepje tussen staat trouwens, dus Lou-Ann of Lou Ann (als roepnaam dus een dubbele naam) maakt me niets uit, beide even stom.

 15. Ik vinde dubbel namen wel heeeeeel leuk!! Er hoeft niet perse een streepje tussen te staan! Onze dochter heet Isabeau!! Ben ik verliefd op!! maar wat voor mooie naam vinden jullie daar nu bij passen???
  Hier al een paar suggesties maar brandlos want HET zit er nog niet tussen:
  – Liselot
  – Silvijn
  – Iets met elle of ella vind ik ook mooi maar er moet nog wat voor of achter…

Reacties zijn gesloten.