Sarah & Sean Populairste Namen In Ierland

Ierse ouders bleven ook in 2006 kiezen voor traditionele namen voor hun zoons: Sean, Jack, Conor, Adam en James vormen al tien jaar de top 5, zij het in wisselende volgorde.

Bij de meisjes zit er iets meer beweging in, alhoewel met Sarah ook hier een goude oude is terug gekeerd op de eerste positie. Ook Emma, Katie, Aoife en Sophie waren erg populair.

Meisjes krijgen sowieso meer verschillende namen dan jongens: 61 procent van de meisjes krijgt een top 100 naam, tegen 70 procent van de jongens.

Senan en Tristan waren bij de jongens de nieuwe binnenkomers in de top 100; Cameron, Calum en Rory waren de snelst stijgende. Calum is de zoon van een zeer bekende Ierse politicus, wat de plotselinge populariteit van de naam in de hand zal hebben gewerkt.

Bij de meisjes waren er vier nieuwe namen in de top 100: Aoibheann, Aoibhinn, Jasmine en Alana, die ook de snelste stijger was.

In de jongens top 20 staan verschillende Ierse namen: Sean, Conor, Cian, Darragh en Oisin. Bij de meisjes is die trend minder sterk: alleen Aoife, Ciara, Caoimhe en Niamh staan in de top 20.

In de hoofdstad Dublin waren Sophie en Sean de populairste namen, in de rest van het land was dat Jack voor de jongens en afwisselend Emma, Sarah, Katie bij de meisjes.

Link: Top 25 Babies’ Names for Boys and Girls at CSO