Schagen Gaat Voor Tim & Jesse, Laura & Senna

De gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe, alle in de kop van Noord-Holland gelegen, maakten gisteren de populairste voornamen over 2006 bekend.

Jammer genoeg geen hele lijsten, maar alleen een top drie.

Tim en Jesse (beide 11 keer) en Thijs (9 keer) waren het meest in trek bij de jongens.

Bij
de meisjes zijn Laura en Senna (beide 8 keer) en Kim (7 keer) favoriet.

De Wieringer tweeling Kes en Nolie Karten is van 20 december 2006. Foto John Oud Een aantal namen kwam slechts een keer voor op de lijst, waaronder Nolie en
Kes.

Een meisjestweeling met deze namen werd op 20 december geboren in het
Gemini Ziekenhuis in Den Helder.

In het Noordhollands Dagblad vertellen de ouders van het tweetal, Redmer Karten en Manja
Karten-Tames uit Hippolytushoef, waarom ze voor de namen Nolie en Kes kozen.

"De naam Nolie hadden we al heel snel, we vonden het leuk klinken. De naam Kes is niet geheel onbekend.
Eén van de hoofdpersonen uit de sciencefictionserie ‘Star Trek Voyager’
draagt die naam. Misschien heeft dat wel in ons achterhoofd gespeeld,
want we zijn daar allebei gek van."

8 antwoorden op “Schagen Gaat Voor Tim & Jesse, Laura & Senna”

 1. Whoa!
  Ik heb Star Trek Voyager ook gevolgd en ken het personage Kes. Een superirritante betweter. Niet iemand naar wie ik mijn kind zou noemen.

  En Nolie is geen naam. Arme kinderen…

 2. “En Nolie is geen naam.”

  ??

  Wie is hier nu de superirritante betweter?

 3. @Nathaly: Impliceer je nu dat ik een superirritante betweter ben?

  Fijn voor je dat je zo snel een ander, die je helemaal niet kent, kunt beoordelen. Dit is een weblog over voornamen, waar onder meer over de genoemde namen wordt gediscussieerd. Ik geef gewoon mijn mening, niet meer en niet minder.

 4. De link was snel gelegd, hup!kom eens van die kast af! Wat ik bedoel te zeggen is dat “Nolie” wel degelijk een naam is, in Den Helder althans wel! Mooi of minder mooi .. ( ik vind het zelf ook niet klinken ) maar dat het nu perse een zielig kindje is.. Ik vind het bijv. erger dat je je kind vernoemd naar een personage uit StarTrek maar goed..iedereen zijn eigen “ding”, toch?

 5. grappig dat in de gemeente waar ik ben geboren (anna paulwona) en omgeving mijn naam dus nog vaak wordt gegeven!

 6. Nolie (klemtoon op lie?) en Kes vind ik leuk! Daar kan ik wel aan wennen.
  De favoriete namen zijn geen verrassing, die hoor ik in mijn omgeving ook veel. Beetje saai…

 7. Wat aardig van Judith om zo snel te oordelen over de namen van onze tweeling. Staat alleen een beetje raar als ze in een volgend bericht zegt dat ze het vreemd vindt om te oordelen over iemand die je niet kent??????

  Dus wie is Judith om te zeggen…”arme kinderen”.

 8. Vertel mij eens waarom ik geen mening mag hebben over de namen Nolie en Kes?
  Het is mijn *persoonlijke opvatting* dat dit belachelijke namen zijn. We hebben nog altijd vrijheid van meningsuiting in dit land en ik maak daar graag gebruik van.

  En hoezo snel oordelen? Iedereen die hier wat langer mee leest, weet dat ik een hekel heb aan fantasienamen. Nolie en Kes vallen daar *in mijn opinie* onder… Zoals ik al zei in reactie op Nathaly gaat deze blog over voornamen, dus het is niet zo vreemd dat ik hier mijn mening over dat onderwerp uit.

  Hoewel de lol er op deze manier wel een beetje afgaat, moet ik eerlijk zeggen…

Reacties zijn gesloten.