Sophie En Daan Populairste Kindernamen In 1e Kwartaal 2007

De Sociale Verzekeringsbank heeft de populairste voornamen over het eerste kwartaal van 2007 bekend gemaakt.

Weinig verrassingen bij de meisjes, of het moet de populariteit van Lotte zijn. Persoonlijk is die naam mij te veel verbonden met het nep-lelijke eendje van Talpa (zie foto).

Vlees-noch-vis naam Anne is in rap tempo aan het verdwijnen, net als haar meer volwassen zus Anna en haar jaren-op-1-zus Sanne.

Sophie
Lotte
Sanne
Lieke
Emma
Eva
Fleur
Noa
Anna
Julia
Isa
Lisa
Iris
Femke
Britt
Anouk
Roos
Amber
Anne
Maud

Bij de jongens is er eindelijk wat beweging te zien. Daan vocht al tijden om de nummer 1 plaats met Sem en Thomas en heeft daar in 2005 ook een tijdje gestaan: het is nu wéér gelukt.

Gelukkig ook weer eens wat bijzondere nieuwe binnenkomers, met stip gestegen: Julian en Jayden.

De naam Julian is langzaam gestegen in populariteit, eigenlijk vanaf het moment dat het personage Julian Verduyn (Cas Jansen, zie foto) ruim tien jaar geleden zijn entree maakte in de serie Goede Tijden Slechte Tijden.

Onderbroekloze uitstapjes, zelfmoordpogingen en een rumoerige scheiding hebben het feilloze naamgevoel van zangeres Britney Spears niet aangetast. Zij noemde haar zoontje in september 2006 Jayden James.

Tezamen met de veelvuldige verschijning van Jaden Smith, zoontje van steracteur Will Smith, was de keuze van Nederlandse ouders snel gemaakt: Jayden moest het blijkbaar worden. De naam werd tot een paar jaar geleden nauwelijks gegeven in NL.

Ruben, Thijs en Stijn zijn de andere snelle stijgers. Jasper is terug van weggeweest, deze naam stond in 2005 voor het laatst in de top 20.

Ultrakorte namen als Nick en Tom zijn uit de top 20 verdwenen en gelukkig volgen de inmiddels uitgekauwde namen Sem, Lars, Sven, Bram, Max, Finn en Niels in rap tempo. Tijd voor iets nieuws!

Daan
Tim
Sem
Jesse
Ruben
Thijs
Stijn
Lucas
Thomas
Milan
Lars
Sven
Luuk
Bram
Julian
Max
Finn
Niels
Jayden
Jasper

6 antwoorden op “Sophie En Daan Populairste Kindernamen In 1e Kwartaal 2007”

 1. Hallo Emma,

  Ik mis in de meisjesnamen, de naam Heather. Wordt deze naam niet zoveel gebruikt? Ook Jane vind ik erg mooi, maar dat is persoonlijk.

  Mvgr, Nico

 2. Opmerkelijke top 20, toch vind ik een heleboel namen erg leuk..

  Namen die ik ontzettend leuk vind:
  Lotte
  Lieke
  Fleur
  Noa
  Anna
  Julia
  Isa
  Britt
  Roos
  Daan
  Tim
  Sem
  Milan
  Julian
  Max

 3. toen ik nog bij de svb werkte (2002-2004) stond zelfs kim er nog in….maar dat is nu niet meer voor te stellen

  @ nico dit zijn de 20 meest voorkomende namen in heel nederland over het afgelopen kwartaal heather komt weinig voor misschien in jouw omgeving wel maar over het algeheel in nederland niet zo

  ik vind overigens alle meiden namen wel leuk…bij jongens vind ik sem en jayden iets minder!

 4. Ik vind weinig namen écht leuk. Ze zijn allemaal inderdaad nogal uitgekauwd. Bovendien vind ik het allemaal wel één stijltje, het meest kort en Nederlands, nogal saai. Toppers zijn voor mij Sophie, Thomas, Lucas en Thijs.

 5. Ben toch blij om te lezen dat Jelte niet in de lijst voorkomt, hoewel ik dat ook niet echt had verwacht. Kun je zien hoe vaak die naam in het eerste kwartaal van 2007 is gegeven? Er zijn er iig 2 op 15 februari geboren!

Reacties zijn gesloten.