Sophie & Lewis Populairst In Schotland

Voor het derde jaar op rij voert Lewis de Schotse top 100 aan; Sophie is voor het eerst de populairste Schotse babynaam voor meisjes. Emma is daarmee verbannen naar de tweede plaats.

Meisjes: Ruby is hot, Abby is not
Bij de meisjes bleven Ellie en Amy stabiel op de derde en vierde plaats. Ruby bleek de snelste stijger te zijn. Enkele andere opvallende stijgers zijn Kayla, Paige, Eva en Madison.

Abby, Courtney en Taylor deden het veel minder goed dan in 2004. Namen als Charlie, Danielle, Alexandra, Kelsey, Stephanie, Chelsea en Caitlyn vielen zelfs buiten de top 100.

Jongens: Noah is hot, Jordan is not
Jack en Callum waren na Lewis de populairste jongensnamen. Noah werd het snelst populairder.

In Schotland is een opleving te zien van traditionele namen, zoals Daniel, Matthew, Liam, Ben, Calum, Ewan en Jake. Er kwamen ook nieuwe namen binnen, zoals Noah, Lennon en Harvey.

Namen als Keiran, Jordan en Shaun waren in 2005 minder populair dan in eerdere jaren. Klassiekers als Jonathan, Jason, Hamish en Patrick verdwenen zelfs helemaal uit de top 100.

5.800 namen, waarvan 3.700 uniek
Duncan Macniven, Registrar General for Scotland, zegt over de lijst:

“Zoals altijd is de lijst met Schotlands favoriete babynamen erg interessant. Om en nabij 26.400 jongensnamen en 24.700 meisjesnamen zijn geregistreerd.

Er werden dit jaar meer dan 5.800 verschillende namen gekozen, waarvan 1.500 unieke jongensnamen en 2.200 meisjesnamen die slechts één keer voorkwamen.”

De top 50 van jongensnamen omvatte 53 procent van alle jongens; de meisjes top 50 deed dat voor 45 procent.”